Dijous 18 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

22-03-2019

L'ajuntament de Balaguer i l'Ajuntament d'Os de Balaguer signen un conveni per al suport i assessorament en els equipaments patrimonials d'aquest municipi a travÚs del Museu de la Noguera

Els Ajuntaments de Balaguer i Os de Balaguer han signat aquest matí un conveni de suport i assessorament per als equipaments patrimonials d’Os, a través del Museu de la Noguera.
 
Aquesta institució treballa des de l’any passat amb el programa de Museu de Suport Territorial designat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els Museus de Suport Territorial, que són Museus acreditats del Sistema de Museus de Catalunya,  organitzen i articulen el patrimoni cultural  dels territoris que els hi  són afins. L’ordenació d’aquest patrimoni s’estableix a partir de convenis de col•laboració com el que s’ha signat aquest matí.
 
L'alcadessa d'Os, Estefania Rufach, s'ha mostrat molt satisfeta per la signatura del conveni que, diu, servirà per donar un impuls al patrimoni del municipi.
 
Àudio....
 
A través d'aquest conveni el Museu de la Noguera assessorarà el municipi d’Os de Balaguer en la gestió, per exemple, de la Casa- Museu de Leandre Cristòfol,  el Castell d’Os de Balaguer i la Cova dels Vilars, segons explica l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.
 
Àudio.....
 
El conveni s’estableix per quatre anys prorrogables. El museu iniciarà els treballs amb la creació de material didàctic per a la  Casa-Museu de Leandre Cristòfol.
 
El Museu de la Noguera ja té signats convenis de col•laboració amb  els Ajuntaments d’Artesa de Segre i Avellanes-Santa Linya, i en breu es materialitzarà també un conveni amb l’Ajuntament de Vilanova de Meià, segons explica el mateix Vidal.
 
Àudio.....
 
D’aquesta manera es donarà suport a sis equipaments patrimonials bàsics del territori:  l’Espai Transmissor del Túmul de Seró,  El Centre de Dinamització del patrimoni de Tartareu,  El Centre de Paleontologia de Vilanova de Meià,  i els tres equipaments ja esmentats d’Os de Balaguer.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt