Dimarts 20 d'Agost
del 2019



Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram












Ajuntament de Balaguer



Notícies locals

20-04-2019

Montgai Celebra aquest diumenge la Fira del Sabó. D’altra banda aquest dissabte s'ha iniciat la Segona fase de ' Les Paraules de Montgai' una iniciativa de 'Lo Carreró de Montgai' a càrrec de l’artista Swen ART

Aquest diumenge torna la Fira del Sabó de Montgai, un certamen referent del sector a tota la península i que arriba ja a l’11a edició, ho fa mostrant un gran ventall de sabons artesanals i terapèutics, molts dels quals s’elaboren al propi obrador que hi ha al poble.  
 
Enguany, es vol potenciar la gran varietat de productes naturals en el ram de la cosmètica, que també confeccionen els artesans i artesanes del sabó, i que cada cop tenen més protagonisme i demanda, segons va explicar fa uns dies l'alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, que va dir en aquest sentit que volen ser una referència en aquest tema i potenciar-lo cada cop més.
 
La Net. Fira del Sabó i la Cosmètica natural de Montgai acollirà els millors artesans saboners i es complementarà amb xerrades tècniques i atractives demostracions dels processos d’elaboració del sabó recollits al Costumari Català, des de l’arribada de la matèria prima (olis i greixos usats) fins a la bullida d’aquests productes i l’obtenció de les preuades pastilles de sabó. La demostració de les accions de bullir el sabó i de tallar la mola tindran lloc a la plaça Prat de la Riba.  
 
A banda de la quinzena d'artesans saboners que s'hi esperen, el certamen acollirà una vintena més de parades de productes elaborats artesanalment, que s’ubicaran al voltant de la plaça Prat de la Riba i a l’avinguda Pare Mirats. També hi haurà un apartat de tallers infantils per als més petits, així com també animació teatral, jocs pels més petits  i bombolles gegants durant tota la fira.  
 
La Net. Fira del Sabó començarà a primera hora del matí amb la quarta edició de la Marxa Popular del Baix Sió.
 
D’altra banda aquest dissabte ha tingut lloc l’inici de la Segona fase del projecte ' Les Paraules de Montgai' una iniciativa de 'Lo Carreró de Montgai' a càrrec de l’artista Swen ART.  
 
Es tracta d’una iniciativa amb la qual els habitants del poble tenen l’oportunitat de definir amb les seves pròpies paraules com veuen el seu municipi 
 
La iniciativa va començar el mes de juliol del passat 2018, amb una crida perquè els veïns pensessin una paraula que, segons ells, definia el seu poble. De totes les paraules recollides, el Consell d’Entitats de Mongai en va escollir quinze, i l’artista urba Swen Schmitz va estar l’encarregat de dibuixar-les i escriure-les.
 
Pau, sabó, màgia o sisó són algunes de les paraules que van il•lustrar façanes i murs de Montgai. Ara s’han triat 15 paraules més. La població va estrenar aquesta nova imatge coincidint amb la seva festa major al mes de Setembre passat.
 
 
Aquest projecte forma part de les diverses iniciatives de dinamització del poble que s’impulsen des de l’espai cultural ‘Lo Carreró’ que precisament aquet cap de setmana torna a obrir portes.
 
Una altra d’aquestes propostes, va ser ‘Els rostres de la memòria’, un recull de fotografies on els protagonistes eren els habitants més grans de Montgai. 
 





Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt