Dimarts 20 d'Agost
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-05-2019

Daniela Lucas i Silvia Puyol són les protagonistes del curtmetratge 'Cristal y arena' que comença a gravar-se aquest cap de setmana entre Arenys de Mar i Mataró, dirigit pel balaguerí Albert Bové amb guió de Toni Salud.

Daniela Lucas i Silvia Puyol són les protagonistes del curtmetratge “Cristal y arena” que comença a gravar-se aquest proper cap de setmana entre Arenys de Mar i Mataró. El curt està dirigit pel balaguerí Albert Bové amb guió de Toni Salud.
 
L’actriu Daniela Lucas, d’11 anys d’edat, serà la protagonista principal i malgrat la seva edat compta amb una àmplia experiència en cinema on va debutar el 2015 amb la pel·lícula “ El Secreto de Angelina” i des de llavors ha participat a diferents curtmetratges com “Pasapalabra”, “Vermell”,” La Cena”, “Un alto en el camino”, “Jamás” i “Alzheimer” entre d’altres.
 
En el món de la televisió també ha participat a la sèrie “El crac”, amb el personatge de Marina amb Joel Joan i Héctor Claramunt, l’any 2016.
 
Pel que fa al paper de mestra, Sílvia Puyol és la protagonista adulta de 'Cristal y Arena'. Sílvia Puyol ha participat en sèries de televisió com “La Riera”, “Polònia”, “Haüser”, “Bessons” i “Cracòvia”. Als curtmetratges “Donde no puedes llegar” de Marc Nadal, “Hechizo” de Alberto Márquez. I als llargmetratges “Los mismos de siempre”, “Regression”, “Sangre en el asfalto” i “Los sin nombre”.
 
Cristal i Arena és una història de ficció dramàtica, un curtmetratge de 10 minuts que neix, segons els seus autors, de la necessitat de plasmar una denúncia a uns fets tan actuals com són els conflictes fronterers. Es tracta d'una història narrada metafòricament a través d'una nena de vuit anys, l'Àfrica. 
 
La trama se situa a Barcelona l'any 2000. L'Àfrica té vuit anys i desconeix el significat de les fronteres. No és conscient de la demagògia amb què es tracta la immigració dins del seu país. 
 
Aquest és l’argument d'aquest curtmetratge amb un fort sabor balaguerí, ja que, a part d'Albert Bové com a director, compta amb Toni Salud com a guionista, amb Meritxell Castillo com a directora de producció, Marina Tena com a grafista i Ramon Mayals il·lustrador del Storyboard, tots ells de Balaguer.
 
Per finançar el projecte, es va apostar per utilitzar el mètode del micromecenatge. Una vegada acabat, la intenció és presentar el curtmetratge en diferents festivals en els quals es creu que per contingut i temàtica pot encaixar.  Exemples clars podrien ser el CLAM, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya o també 'Protesta', Festival Internacional de Cinema de Crítica Social. 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt