Dimarts 20 d'Agost
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

04-05-2019

Aquest dissabte a les 5 de la tarda es formalitzarÓ al Museu de la Noguera la donaciˇ del llegat bibliotecari de Prim Bertran a l'Ajuntament de Balaguer. Posteriorment, es farÓ una visita al nou Espai DidÓctic Prim Bertran

Aquest dissabte es formalitzarà la donació del llegat bibliotecari de Prim Bertran a l'Ajuntament de Balaguer - Museu de la Noguera, amb la presència de la família i del Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal. L'acte tindrà lloc a la biblioteca del museu, situada a la plaça dels Comtes d'Urgell, 5 de Balaguer.
 
Posteriorment, a les 18h,  es farà una visita al nou ESPAI DIDÀCTIC PRIM BERTRAN ubicat a l'antic monestir cistercenc de santa Maria de les Franqueses. És tracta d'un vell edifici destinat a ús agrícola que ha estat rehabilitat per a convertir-se en centre de recepció de visitants de l'antic monestir romànic  i espai de rebuda i treball dels centres escolars. L'edifici compta amb dues sales equipades per a l'activitat didàctica i de difusió.
 
Prim Bertran va ser l'historiador que va  escriure per primer cop la història del monestir cistercenc de santa Maria de les Franqueses de Balaguer, amb el que tenia un especial vincle i interès.
 
La família del Dr. en Història Prim Bertran Roigé (1948-2014)  professor a la Universitat de Barcelona i natural de Bellcaire d'Urgell, ha fet donació al Museu de la Noguera de més de mil sis-cents llibres especialitzats en història medieval que formaven part de la biblioteca particular d'aquest professor. La col•lecció, que s'ha incorporat a la biblioteca del museu, ja està a disposició dels usuaris i estudiosos i, a partir d'ara, serà també catalogada per la Biblioteca Pública Margarida de Montferrat de manera que els llibres estaran a disposició de tots els estudiosos de Catalunya mitjançant el préstec interbibliotecari.  
 
 
Per rebre aquesta donació el museu ha ampliat les instal•lacions de la seva biblioteca que està oberta al públic de dilluns a divendres de 10 a 14h i també en horaris concertats.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt