Dimarts 20 d'Agost
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

08-05-2019

Balaguer tanca el 2018 amb un superàvit de 682.000 euros. Així es va posar de manifest en el ple extraordinari celebrat ahir en el qual es va donar compte de la liquidació del passat exercici i es van aprovar dos modificacions de crèdit

L'ajuntament de Balaguer va tancar l'any 2018 amb un superàvit de 682.000 euros, segons va explicar l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, en el ple extraordinari celebrat ahir al vespre en el qual es va donar compte de la liquidació del passat exercici.
 
Segons Vidal, 200.000 euros es destinaran a amortització de préstec i una altra part a per finançar altres partides per atorgar les diferents subvencions a les entitats esportives i socials de Balaguer. També a obres com, per exemple, 70.000 euros destinats a l'INCASÒL per als treballs de la plaça de Sant Domènec i 75.000 euros per al projecte de reobertura del jardí arqueològic del Castell Formós.
 
Són les propostes que tindran finançament després que en el ple d'ahir prosperessin dues modificacions de crèdit, una de l'Ajuntament i una altra de l'Impic. 
 
Els punts es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups tot i que la majoria van fer algunes puntualitzacions.
 
Des de la CUP, per exemple, van destacar que trobaven a faltar les partides que es van pactar per subvencionar l'IBI a les famílies que ho necessitin, els ajuts per canviar a companyies energètiques sostenibles i ajuts socials per ajudar a pagar els medicaments a les persones que no ho puguin fer. Josep Maria Colea va parlar de falta de responsabilitat de l'equip de govern en la gestió econòmica i el va acusar de no haver complert amb els compromisos adquirits quan van donar suport al pressupost del 2018.
 
Per part del PSC, Carlos Garcia va mostrar les seves reticències en relació al fet que ahir  s'estaven modificant algunes de les partides d'un pressupost prorrogat. Segons Garcia, si s'haguessin aprovat els comptes del 2019 no s'hagués produït aquesta situació.
 
Per la seva banda, des del PDeCAT Josep Maria Roigé va assenyalar que les modificacions d'ahir permeten iniciar els tràmits per atorgar les subvencions a les diferents entitats tot i que també va posar de manifest que l'ajuntament ja hauria d'haver aprovat el pressupost del 2019. 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt