Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-05-2019

Cultura avaluarà dimarts els danys de les pintades feixistes que un grup de desaprensius van fer al monestir de Santa Maria de les Franqueses la matinada de diumenge

Tècnics del Departament de Cultura visitaran aquest dimarts a la tarda el monestir de Santa Maria de les Franqueses per avaluar els danys de les pintades que un grup de desaprensius van fer al monument la matinada de diumenge, pintades en contra dels llaços grocs de la Plaça del Mercadal i els carrers de Balaguer i a favor de Franco, entre altres.
 
Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal.
 
Àudio.....
 
Vidal, igual que ja va fer ahir, ha tornat avui a lamentar i condemnar els fets, que suposen, diu, un greu atemptat contra el patrimoni universal.
 
Àudio....
 
Els fets ja han estat denunciats als Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació, i també han estat comunicats, com apuntàvem abans, al Departament de Cultura.
 
L'alcalde assenyala també que fins ara es desconeixen els autors de les pintades tot i que es pot intuir, diu, la seva ideologia pels textos que van escriure.
 
Àudio......
 
Justament ahir se celebrava l'aplec anual a Les Franqueses i a més, a les 12 del migdia s'hi feia l'estrena del cicle d'espectacles a l'aire lliure Assolellats, un cicle que vol acostar la cultura als parcs i entorns naturals de la ciutat.
 
A la mateixa hora, des de l'Ajuntament de Balaguer es va organitzar un acte anomenat 'Art i cultura contra la intolerància' al qual van assistir membres de diverses de les formacions polítiques de la ciutat i veïns de la capital. Segons l'alcalde, va ser un acte unitari per mostrar un rebuig unànime contra aquest atac al patrimoni de la ciutat.
 
Àudio......
 
Santa Maria de les Franqueses és un monestir romànic de l'orde del Cister fundat el 1186 declarat Bé cultural d'interès nacional que en els últims anys ha estat objecte de diverses actuacions per tal de fer-ne possible la seva conservació i millora.
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt