Divendres 25 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

15-05-2019

La regulaciˇ dels aparcaments, una millora de la neteja i l'enllumenat, la potenciaciˇ del comerš i actuacions per fomentar la integraciˇ dels nouvinguts centren el debat electoral sobre el centre hist˛ric de Balaguer

La regulació dels aparcaments, una millora de la neteja i l'enllumenat, la potenciació del comerç amb rebaixes fiscals i actuacions per fomentar la integració de les persones nouvingudes van ser els temes que van centrar ahir el debat electoral sobre el centre històric de Balaguer que es va fer a la sala d'actes de l'ajuntament amb totes les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals, excepte VOX, que no hi va participar.
 
Tots els partits van parlar del centre històric com una oportunitat i de la necessitat de dissenyar un pla integral per aquesta zona de la ciutat. 
 
Pel que fa a algunes de les propostes concretes que van fer els diferents candidats per millorar el centre històric de Balaguer, des del PP, el seu cap de llista, Daniel Barios, va parlar de millorar la neteja, potenciar i ajudar els comerços que hi ha actualment al casc antic i en relació a la integració social va assenyalar que cal potenciar l'aprenentatge del català i trobades amb les diverses associacions per evitar problemes de discriminació.
 
Àudio......
 
El cap de llista de Balaguer Ara sí, Joan Pla, va dir que el casc antic està malalt i que cal curar-lo per fer un centre històric diferent, amb futur i que permeti que la gent vulgui tornar a viure en aquesta part de la ciutat.
 
Àudio......
 
Algunes de les  propostes de Ciutadans passen per subvencionar en un 50 % el lloguer als nous comerços que s'estableixin al centre històric durant els dos primers anys, bonificar en un 40 % l'IBI, l'aigua i la brossa als establiments actuals. D'altra banda, Ciutadans proposa també patrulles de neteja i agents cívics i per potenciar el turisme creuen que seria bo posar un ascensor a la zona del viver d'empreses per accedir a Santa Maria.
 
Ho destacava ahir després del debat, Cristina Daza, la número tres de la llista de Ciutadans.
 
Àudio.....
 
Des de la CUP, la número dos, Marta Burgell, va parlar d'un Pla Integral del centre històric que contempli polítiques d'habitatge, d'urbanisme i promoció econòmica. Segons Burgell, cal fer un full de ruta entre tots perquè el casc antic de Balaguer torni a ser una alternativa residencial, la qual cosa podria obrir oportunitats comercials i turístiques.
 
Àudio......
 
 
Des del PSC, cal donar un impuls econòmic al centre històric perquè obrin nous comerços i restaurants, millorar el mercat i la mobilitat amb nous llocs d'aparcament. Per fer possibles aquestes mesures, segons l'alcaldable socialista, Carlos Garcia, cal que el centre històric sigui habitable per la qual cosa proposen un pla d'habitatge amb lloguers assequibles. Pel que fa a la immigració, el PSC proposa polítiques per aprendre el català i d'orientació laboral.
 
Àudio.....
 
El cap de llista de Junts per Balaguer, Josep Maria Roigé, destacava que el projecte de recuperació del centre històric ha de formar part del projecte Balaguer i en aquest sentit posava molt èmfasi en què aquesta millora, aquesta recuperació s'ha de fer forma conjunta amb totes les formacions polítiques amb un nou govern que comuniqui i vulgui consensuar les actuacions que s'hauran de dur a terme al casc antic de la capital de la Noguera.
 
Àudio.....
 
Des d'ERC, Jordi Ignasi Vidal, considera que la ciutat s'ha de fer seu el centre històric perquè tingui vida i en aquest sentit va comentar algunes de les propostes que l'actual equip de govern ha dut a terme aquesta legislatura perquè això sigui possible com, per exemple, les diferents activitats que s'hi han organitzat, entre elles, l'Econtats. Pel que fa a actuacions futures, va destacar els treballs de reforma de carrers com el de Sant Jaume el Portalet o la plaça de Sant Salvador. Pel que fa als aparcaments va dir que potser encara és una mica massa aviat per veure una plaça del Mercadal lliure de cotxes i va parlar d'un pla integral d'aparcaments de tota la ciutat.
 
Àudio......
 
El debat d'ahir, que es va poder seguir en directe per Ràdio Balaguer, estava organitzat per l'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer i es va celebrar a la sala d'actes de l'ajuntament, que es va tornar a omplir de ciutadans, balaguerins i balaguerines que també hi van poder dir la seva fent algunes reflexions o preguntes als diferents alcaldables.
 
Els debat es va dividir en tres blocs: promoció econòmica, comerç i turisme; espais públics i cohesió social.
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt