Diumenge 07 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

16-05-2019

Poca incidència a Balaguer i comarca de la vaga de mestres i professors de centres públics. Estaven cridats a la vaga aquest dijous per reclamar revertir les retallades i després que el Govern no hagi respost a les demandes sindicals

Els mestres i professors de les escoles i instituts públics de tot Catalunya estaven cridats a la vaga aquest dijous. Una mobilització convocada pels sis sindicats amb representació al sector que reclamen ''revertir'' les retallades que consideren que els van imposar de forma ''extraordinària''. 
 
A la nostra ciutat i comarca el seguiment ha estat escàs. En alguns centres s'ha arribat a xifres pròximes al 20%, però ha estat la minoria, ja que en alguns casos fins i tot la jornada s'ha viscut amb tota normalitat, tant pel que fa a primària com a secundària. 
 
Pel que fa al seguiment a nivell del país, contrasta un més alt seguiment a les comarques de Barcelona, mentre que a nivell de Lleida, Girona i Tarragona, la jornada s'ha viscut amb certa normalitat i poca participació. 
 
Des de l'anunci de la vaga, els sindicats havien negociat amb el Departament les reclamacions que, en total, sumen 240 MEUR d'inversió pel sector aquest 2019 i que consideren que s'haurien d'aprovar amb un decret llei. El Govern però, s'ha mantingut inflexible amb l'argument que sense pressupostos no es podien assumir el canvis proposats per les organitzacions sindicals. La mesura ''irrenunciable'' pels sindicats és la reducció d'una hora lectiva i recuperar la jornada anterior al 2010.
 
Dijous passat, en una reunió ordinària de la mesa sectorial, es van aixecar de la taula davant la negativa del Departament de calcular les plantilles per al curs vinent en funció de les 18 i 23 hores lectives a Secundària i Primària, respectivament. 
 
A banda d'aquesta millora, els sindicats també demanen reduir ràtios, garantir el no tancaments de grups a la pública, la reducció e dues hores per als majors de 55 anys, la conversió dels terços de jornada en mitges jornades, el retorn del primer estadi després de sis anys amb efectes retroactius i la consolidació del personal interí, a més de la retirada del Decret de Plantilles. 
 
Aquesta és la segona convocatòria de vaga al sector de l'educació no universitària aquest curs, ja que el mes de novembre, la comunitat educativa ja havia aturat l'activitat el 29 de novembre per demanar també la reversió de les retallades i assolir la inversió que fixa la LEC del 6%, cosa que suposaria 10.000 MEUR més del darrer pressupost, que va ser al voltant dels 5.500. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt