Dilluns 23 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

24-05-2019

Un total de 10.845 balaguerins i balaguerines estan cridats aquest diumenge a les urnes per decidir qui serà l'alcalde de Balaguer durant els propers quatre anys. Pel que fa a les europees estan cridats a les urnes una mica menys de votants, 10.786.

Pel que fa a les municipals, a la capital de la Noguera opten a l'alcaldia un total de vuit candidats, entre ells, l'actual alcalde i cap de llista d'ERC, Jordi Ignasi Vidal, i Josep Maria Roigé, l'alcaldable de Junts per Balaguer.

Roigé va ser el guanyador dels darrers comicis l'any 2015 a l'haver aconseguit més vots tot i que els mateixos regidors que ERC que, precisament, va ser qui va aconseguir l'alcaldia gràcies al suport del PSC, un regidor de la CUP i Balaguer Ara Sí. Tot i això, els últims mesos Esquerra ha governat en minoria després que al novembre de 2017 es trenqués el pacte de govern que tenien arran del procés independentista i la intervenció de la Generalitat amb l'aplicació del 155. 

Per part del PSC, Carlos Garcia, repeteix com a cap de llista igual que Balaguer Ara Sí, amb Joan Pla. La CUP i Ciutadans, en canvi, han apostat per canviar-los. Per part de la CUP l'alcaldable és Josep Maria Colea mentre que Pepi Martínez és la cap de llista de Ciutadans. Les altres formacions que també es presenten a les eleccions municipals són el PP i Vox, sense representació actualment al consistori.

Avui, un dia abans de la jornada de reflexió, finalitza la campanya electoral marcada pels diferents debats que hi ha hagut i el contacte dels candidats amb els ciutadans a peu de carrer. Tant una cosa com l'altra ha servit perquè expliquessin les seves propostes electorals, centrades sobretot en la promoció econòmica, la cohesió social, mesures per reactivar el centre històric, la neteja dels carrers, els aparcaments, o un nou espai cultural a l'antic cinema Condal, entre molts altres.

Des de Ràdio Balaguer hem parlat avui amb els diferents caps de llista per demanar-los un balanç de campanya i quines són les principals propostes electorals de cadascuna de les seves formacions de cara als propers quatre anys.

Des de Balaguer Ara sí, el seu cap de llista, Joan Pla, parla d'una campanya molt positiva amb molta presència en molts barris parlant amb la gent.

Àudio......

Pel que fa a propostes, Pla més que actuacions concretes parla d'escoltar els ciutadans i intentar solucionar els problemes del dia a dia amb un contacte directe amb els veïns.

Àudio.....

Des de Ciutadans, la seva cap de llista, Pepita Martínez, parla d'una campanya positiva, tot i no disposar de massa recursos.

Àudio......

Pel que fa a propostes, des de Ciutadans parlen de millorar l'accés al polígon industrial per atreure empreses grans, fer un Balaguer més net, ampliar la plantilla de la guàrdia urbana, un poliesportiu al barri del Secà i activar el mercat setmanal.

Àudio.....

Des de la CUP parlen d'una campanya tensa però també positiva, ja que ha servit, segons explica el seu alcaldable, Josep Maria Colea,  per donar a conèixer les seves propostes, les propostes, diu, d'un projecte col·lectiu per a tota la ciutadania de Balaguer.

Àudio....

Pel que fa a propostes, des de la CUP parlen de treballar per un Balaguer participatiu, redistributiu en els impostos, sostenible, intercultural i feminista. I en relació a actuacions concretes, destaquen un projecte conjunt i consensuat per al centre històric, l'eliminació de la via del tren, un pavelló al barri del Secà i, entre altres, reactivar el comerç i la indústria de Balaguer a través de les noves tecnologies.

Àudio....

El candidat socialista, Carlos Garcia, es mostra molt satisfet de la campanya d'aquestes municipals  tot i que lamenta la deriva dels darrers dies en què algunes formacions, diu, han posat línies vermelles a l'hora d'arribar a possibles pactes postelectorals.

Àudio.....

En relació a les principals propostes electorals del PSC per als propers quatre anys, Carlos Garcia parla de mesures per reactivar l'economia però també per reactivar barris com el centre històric de Balaguer a través, per exemple, d'un pla d'habitatge. També parla d'un sistema de beques per als més desafavorits.

Àudio....

Des de Junts per Balaguer, el seu cap de llista, Josep Maria Roigé, parla d'una campanya correcta, molt enriquidora i amb un gran contacte amb la ciutadania.

Àudio......

Des de Junts per Balaguer, Roigé destaca que la seva principal proposta és un projecte per fer de Balaguer una ciutat referent en molts aspectes amb oportunitats per tothom, més neta, amb un polígon industrial més gran o una nova piscina coberta, entre altres.

 Àudio....

Finalment, des d'ERC el seu cap de llista, Jordi Ignasi Vidal, parla d'una campanya positiva, en què han explicat les seves propostes, tot i que potser, diu, amb un excés de debats i és que en aquesta ocasió han estat un total de cinc els debats organitzats per associacions i mitjans de comunicació.

Àudio......

Pel que fa a les actuacions a dur a terme de cara a la propera legislatura, Vidal parla de la implantació d'una oficina d'atenció ciutadana i quant a projectes assenyala que caldrà fer una consulta ciutadana perquè la gent valori quines actuacions cal prioritzar, entre aquestes, destaca una nova piscina, una pista d'atletisme o un nou espai cultural. També per Vidal és molt important el microurbanisme, la formació i la promoció econòmica.

Àudio.....

Aquests són els alcaldables amb els quals hem pogut parlar avui. Amb la resta, el cap de llista del PP, Daniel Barios, i el cap de llista de VOX, Juan José Fernández, ens ha estat impossible contactar-hi.

Acabem aquesta informació destacant que alguns dels partits han preparat per avui l’acte final de campanya, actes alguns d'ells de caire més lúdic i festiu. És el cas per exemple, de Junts per Balaguer que, a partir de les 18.30 h, ha previst una trobada amb la gent gran de la ciutat a la placeta de Sant Domènec, amb havaneres, coca i moscatell. En cas de pluja, l'acte es farà a l'interior del claustre.

Per la seva banda, ERC també fa avui el seu darrer acte de campanya a la sala d'actes de l'ajuntament a partir de les 20 h i amb la intervenció dels nou primers de la llista tot i que hi serà present tota la candidatura.

Des de la CUP a partir de les 20 h també tenen previst trobar-se al seu local del carrer de Sant Jaume per dur a terme una acció per continuar eliminant el feixisme del barris de la ciutat. Precisament avui la CUP ha denunciat i ha mostra la seva indignació per l'agressió feixista d'aquesta passada nit contra el mural que va realitzar aquest mateix grup el passat diumenge sota el lema "Si estirem tots ella caurà". El darrer acte de campanya de la CUP acabarà en aquest cas amb un sopar fred i música al mateix carrer Sant Jaume.

I parlant de música, la candidatura de Balaguer Ara sí, a les 21h, farà el seu darrer acte de campanya a la plaça del Pou amb l'actuació del grup Rumba Tarumba, format per excomponents de Los Manolos.

Per la seva banda, Ciutadans no fa cap acte en concret però sí que serà durant tota la tarda al Passeig de l'Estació.

L'Ajuntament de Balaguer, el Consell Comarcal de la Noguera i Creu Roja oferiran aquest diumenge un servei de trasllat i acompanyament fins al col•legis electorals adreçat a persones amb problemes de mobilitat.  El servei s'oferirà de 4 a 6 de la tarda i els interessats en fer-ne ús han de trucar amb antelació al telèfon de l'ajuntament, el 973 44 52 00, i donar les dades que se'ls sol·licitaran. 

Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius


Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt