Diumenge 19 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

01-06-2019

Creu Roja la Noguera organitza aquest dissabte la tradicional trobada anual de voluntariat.

Anualment Creu Roja a la Noguera celebra la  trobada de voluntariat amb l’objectiu tant de formar com de cohesionar l’equip de voluntariat de l’entitat. La d'aquest dissabte és la setzena trobada.
 
La jornada ha començat a les 10 del matí amb la benvinguda i presentació́ tant per part de la presidenta de l’entitat, Pepita Sotelo, com dels representants polítics de Balaguer i Comarca; l'Alcalde de Balaguer Jordi Ignasi Vidal i la vicepresidenta del Consell Comarcal Sònia Valero.
 
Durant la presentació, la presidenta de Creu Roja a la Noguera Pepita Sotelo ha anunciat el seu relleu a la presidència desprès de 8 anys al capdavant de l'entitat. Aquesta l'assumirà properament Lluís Vilarasau. 
 
Pepita també ha fet un repàs a algunes de les activitats i projectes que desenvolupa l'entitat a la comarca, així com els resultats aconseguits en els darrers anys, durant els quals Creu Roja ha passat de fer els trasllats mèdics i d'urgències, a un vesant més social i de suport a diferents col•lectius. Segons recull la memòria del 2018, a la Noguera es compta en l’actualitat amb 105 voluntaris i 1.750 socis. A la comarca es van atendre el 538 persones amb situació de vulnerabilitat i van rebre alguna prestació econòmica. En total unes 2.500 persones van ser beneficiaris indirectes d’aquestes ajudes. En el mateix sentit Creu Roja a la Noguera va atendre en Atenció a la dependència i Gent gran un total de 214 persones ateses en més de 1.000 intervencions. 
 
En el seu torn tant l'Alcalde de Balaguer Jordi Ignasi Vidal, com la vicepresidenta del Consell Comarcal, Sònia Valero, han coincidit a lloar la feina que és fa des de Creu Roja i han expressat que continuaran donant el seu suport a l'entitat.
 
La Trobada de voluntariat de Creu Roja a la Comarca té ja una llarga tradició,́ s’inicia l’any 2004 i, fins avui s’ha celebrat anualment. En aquesta ocasió la trobada s'ha fet a la seu Comarcal de Creu Roja situada a la Carretera C13.
 
L’objectiu de la trobada es establir llaços entre els diversos equips de voluntariat, revisar la tasca i valorar possibilitats de millora. Així́ mateix, és un espai formatiu i lúdic.
 
És habitual realitzar en el transcurs de la Trobada alguna sessió de formació tipus tallers vivencials i dinàmics o bé fer alguna sortida cultural al territori. En anys anteriors s’han visitat la col•legiata de Sant Pere de Ponts, el Castell de Montsonís o la col•legiata d’Âger.
 
Aquest any els voluntaris realitzaran un taller per reflexionar mitjançant el teatre, qui som i com veiem als altres. Aquest taller ha anat a càrrec de Victor Saló. L’objectiu del taller es valorar la forma de jutjar i de crear-nos un criteri d'allò̀ que ens envolta. Aprofundir amb els estereotips i prejudicis així com adquirir arguments davant de les informacions errònies o “fake news” tant freqüents avui dia.
 
Seguidament es farà un Vermut previ al dinar i l'enregistrament de testimonis de voluntariat.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt