Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

03-06-2019

Comenša per tercer any consecutiu l'activitat JAZZ AL PATI, una mostra internacional per a joves intŔrprets de jazz. Enguany s'ha convidat a la mostra el Conservatori de PerpinyÓ i, com a novetat, hi haurÓ un concert familiar

L’Escola Municipal de Música i la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer organitzen per tercer any consecutiu l’activitat JAZZ AL PATI, una mostra internacional per a joves intèrprets de jazz que, alhora, apropa el públic balaguerí a aquest estil musical. 
 
La III Mostra internacional per a joves intèrprets Jazz al pati comença avui dilluns dia 3 de juny amb unes audicions escolars durant el matí per a alumnes de secundària a càrrec dels professors de l’Escola Municipal de Música de Balaguer.  
 
El dimecres, dia 5 de juny, hi haurà un concert familiar a càrrec del saxofonista Llibert Fortuny. Es tracta de l'espectacle Electro Màgic, un concert interactiu adreçat a nens i nenes d'entre 7 i 10 anys mitjançant el qual descobriran la música electrònica i el jazz.  
 
Dijous serà el torn del guitarrista Vicens Martín, que va passar la seva joventut entre fórmules matemàtiques i pentagrames plens de notes. Les seves lectures preferides eren novel•les de ciència ficció, que devorava mentre escoltava jazz. Passats els anys ha decidit homenatjar aquells escriptors que li van obrir mons nous de fantasia i imaginació composant bandes sonores a les novel•les i personatges amb els que va conviure anys enrere. 
 
I entre divendres i dissabte passaran per la Mostra grups de les tres escoles de música superiors que hi ha a Catalunya, el Taller de Músics, l'ESMUC i el Conservatori del Liceu. Ho destaca tot seguit un dels professors de l'Escola Municipal de Música de Balaguer, Xavier Monge. Monge també parla del conservatori convidat d'enguany, el de Perpinyà que serà, precisament, l'encarregat d'inaugurar la mostra el divendres 7 de juny a les vuit del vespre. 
 
La Mostra “Jazz al Pati” va néixer l’any 2017 amb  la voluntat d’ensenyar als alumnes de l’Escola de Música i a les seves famílies les diferents possibilitats de desenvolupar-se en estudis musicals i, d’aquesta manera, vincular a  alumnes de grau superior de jazz i música moderna de diversos centres d’ensenyament superior dels Països Catalans.  
 
 
Aquesta és un breu descripció de la programació del JAZZ AL PATI 2019.
 
Dilluns i dimarts al matí: audicions escolars per a alumnes de secundària a càrrec dels professors de l’Escola Municipal de Música de Balaguer, “Un viatge pel jazz”.
 
Dimecres a les 18:30: Llibert Fortuny Electro Màgic. Aquest és un espectacle interactiu adreçat a nens i nenes mitjançant el qual descobriran la música electrònica i el jazz. Desxifraran el significat de paraules com “loop” o “delay” de forma divertida i participativa i a l’hora, veuran nous instruments electrònics com l’EWI.
 
Dijous a les 20:00: Vicens Martin Sci-Fi Quartet. El guitarrista Vicens Martín va passar la seva joventut entre fórmules matemàtiques i pentagrames plens de notes. Les seves lectures preferides eren novel•les de ciència ficció, que devorava mentre escoltava jazz. Asimov, Bradbury, Lem o Clarke es barrejaven amb Ellington, Montgomery, Metheny o Shorter.
Passats els anys ha decidit homenatjar aquells escriptors que li van obrir mons nous de fantasia i imaginació composant bandes sonores a les novel•les i personatges amb els que va conviure anys enrere.
 
Divendres a les 20:00: Liquid Tension Jazz Experiment (Conservatori de Perpinyà). Aquest quartet aposta per una proposta arriscada de música experimental en la qual barreja el jazz amb el rock progressiu i la improvisació. Per a la seva posada en escena mesclen instruments clàssics com ara el clarinet i el clarinet baix amb guitarres distorsionades i sintetitzadors.
 
Divendres a les 21:30: Max Villavecchia Trio (Taller de Músics). Presenta el CD “Midstream”. Els diferents corrents de la música minimalista són l'eix central d’aquest espectacle. Villavecchia analitzarà la relació entre tots ells, posant especial atenció en la vessant estilística, tècnica o bé estètica.
Aquest pianista transportarà el focus del discurs musical cap al procés més que cap al resultat final, per tal de col•locar l'oient en un punt estàtic dins un flux o corrent, observant el moviment, però sense deixar-se exportar per ell.
 
Dissabte a les 20:00: Saxplosion (Conservatori del Liceu). Els joves saxofonistes Marçal Perramon i Gerard Chumilla encapçalen aquest quintet. “SAXPLOSION” representa la necessitat de mostrar la música que comparteixen dia a dia, principalment a l’ESMuC, lloc on estudien des de l’any 2017. El quintet es completa amb músics i companys també de l’ESMuC: Toni Mora al piano, Brais Lorenzo a la bateria i Tristan Baars al contrabaix. Proposen un concert de temes propis i estàndards de jazz que envolten la seva amistat i les seves vivències com ara viatges, concerts, trobades i sessions…
 
Dissabte a les 21:30: Children from Planets (ESMUC). El nou grup del saxofonista alacantí Fran Ramos mescla el llenguatge jazzístic amb els sons flamencs i llatins. Una de les propostes més fresques d’aquesta edició servirà per tancar la mostra de forma festiva i alegre.

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt