Dijous 20 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

03-06-2019

L'escriptor, professor, antrop˛leg i soci˛leg valenciÓ, Joan Francesc Mira i a la revista digital Racˇ CatalÓ guanyen la XXX ediciˇ del Premi Comte Jaume d'Urgell. Ahir diumenge 2 de juny a l'esglÚsia de Sant DomŔnec de Balaguer es va fer l'acte de lliura

El primer premi en ser entregat va ser per la revista digital RACÓ CATALÀ, mitjà de comunicació digital en l’àmbit lingüístic dels Països Catalans, per la seva defensa de la llengua i la cultura catalanes a tot el territori, aconseguint una gran difusió i alhora mantenint un elevat nivell de qualitat i d’independència periodística en l’àmbit de la premsa escrita, amb incursions en el món audiovisual. 
 
El jurat destaca aquest treball incansable d’intercanvi cultural entre les poblacions i les entitats i institucions dels Països Catalans, sense cap vinculació de dependència amb cap partit o institució política.
 
Joan Camp va recollir el premi en nom de Racó Català i va agrair el reconeixement als seus 20 anys de difusió d'informació en l'àmbit de parla catalana. 
 
Àudio 
 
L'altre premiat va ser Joan Francesc Mira, escriptor, professor, antropòleg i sociòleg valencià, ha estat soci d’Honor de l’Associació d’escriptors en Llengua Catalana, acadèmic de la l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, va rebre la Creu de Sant Jordi el 1991 per la seva dedicació cívica i és avui una de les personalitats intel•lectuals més reconegudes dels Països Catalans. 
 
El jurat li va atorgar el premi per la seva trajectòria de destacada aportació a la literatura i el pensament contemporanis, que ha sabut compaginar sempre amb un activisme cultural incansable a través de diverses organitzacions, com ara la presidència d’Acció Cultural del País Valencià, i amb el seu compromís cívic i  polític amb els Països Catalans, i l’establiment de relacions culturals i d’amistat entre els seu pobles.
 
A més, durant molts anys ha format part del jurat del mateix premi, un fet que el mateix Joan Francesc Mira va destacar durant l'acte. A més, va destacar els premis per la seva visió més amplia de països catalans i per l'entrega que se'n fa també a entitats. 
 
Àudio 
 
El Premi Comte Jaume d’Urgell va ser convocat amb caràcter anual des de l'any 1990 fins al 2011 pel Consell Comarcal de la Noguera, i que s’atorgava a la trajectòria d’una persona i/o entitat que hagués contribuït a l’enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana. El guardó consistia en una reproducció a escala real del segell que utilitzà el comte Jaume d'Urgell.  
 
Des de l'any 2012 és l'Ajuntament de Balaguer qui concedeix aquest premi a una persona i/o a una entitat. El Premi Comte Jaume d’Urgell reconeix doncs, la trajectòria de persones o entitats que amb la seva tasca contribueixen a l’enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana. 
 
En acabar l'acte d'entrega dels premis, el nombrós públic assistent va gaudir del concert de primavera de l'Orfeó Balaguerí. 
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt