Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

04-06-2019

La IV Jornada ComunitÓria de la Regiˇ SanitÓria Lleida celebrada aquest dimarts a Balaguer, presenta experiŔncies i projectes comunitaris al territori

Aquest dimarts, 4 de juny, ha tingut lloc a Balaguer la IV Jornada Comunitària de la Regió Sanitària Lleida, organitzada per l’Àrea Bàsica de Salut de Balaguer i l’Atenció Primària de Lleida de l’Institut Català de la Salut (ICS), amb la col•laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i altres entitats i institucions del territori. Durant la jornada s’han presentat projectes i experiències comunitàries i iniciatives de treball en xarxa que es duen a terme al territori.
 
En concret, en el marc de la jornada s’ha presentat el Grup Motor Comunitari de la Noguera, format pels equips d’atenció primària de l’ICS a la comarca (EAP Balaguer, EAP Artesa de Segre i EAP Ponts), l’equip de salut pública de la Noguera de l’ASPCAT, l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera i el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera. Aquest grup motor està treballant en la diagnosi comunitària de la Noguera, per recollir les necessitats de la comunitat, a través d’entrevistes i enquestes a serveis, institucions i ciutadania en general, així com reunions de les taules territorials i sectorials. Un cop realitzada aquesta diagnosi comunitària s’elaborarà un Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) i es constituirà l’Espai Comunitari Estratègic de la Noguera.
 
Aquesta iniciativa comunitària a la Noguera està emmarcada en el Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública (PINSAP) de la Generalitat de Catalunya, alineat amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut per impulsar la salut des de tots els àmbits de l’acció del Govern i la societat, és a dir que aborda la salut en totes les polítiques, atès que el 80% dels determinants de salut no depenen del sistema sanitari.
 
Durant la IV Jornada Comunitària celebrada al Consell Comarcal de la Noguera s’han donat a conèixer també els projectes i experiències comunitàries del Servei de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental de Gestió de Serveis Sanitaris, com l’hort comunitari, el teatre “Companyia Visibles”, el grup de lectura obert a tota la comunitat o el projecte “L’esport ens uneix”. A més, l’Associació l’Estel ha presentat la teràpia assistida amb animals que duu a terme, i des del Consell Comarcal del Solsonès han explicat la campanya “Tracta’m bé” de prevenció i sensibilització dels maltractaments a la gent gran.
 
En la segona taula de debat, s’han presentat diferents iniciatives de treball en xarxa, com el Servei comunitari que ofereix el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera del Departament d’Educació; la nova web del catàleg d’activitats de la Mesa de Salut Jove de la Noguera, i l’Àrea de Participació comunitària de Càritas Diocesana d’Urgell.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt