Diumenge 22 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

05-06-2019

Balaguer torna a introduir el falcó pelegrí per lluitar contra la proliferació de coloms. A més, l'ajuntament té previst un pla per posar reixes als pisos buits dels blocs de la Caixa per evitar que els coloms hi puguin accedir

Balaguer ha tornat a introduir fa pocs dies nous falcons pelegrins per lluitar contra la proliferació de coloms. L’arribada d’aquests ocells a la ciutat ha estat possible gràcies a l’acord entre l’Ajuntament, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el departament d'Agricultura i el Grup de Natura Terres de Ponent.
 
Els falcons pelegrins són una de les solucions a la proliferació de coloms per la seva bona adaptació a les àrees urbanes. Segons explica l'alcalde en funcions, Jordi Ignasi Vidal, l'objectiu, precisament,  és el control dels coloms i també la reintroducció d'una espècie que ja havia habitat en aquesta zona.
 
Àudio 
 
L'any 2017 ja es van alliberar a Balaguer dos mascles de falcó pelegrí, dels quals només n'ha sobreviscut un. Ara s'han introduït tres polls amb el mateix objectiu, que quan siguin adults, i després que hagin marxat, tornin a Balaguer, la ciutat que se suposa és el seu lloc d'origen, per quedar-s'hi i ajudin a controlar la població de coloms.
 
Àudio….
 
Precisament, per acabar amb el problema que suposen els coloms en edificis i pisos deshabitats l'ajuntament de Balaguer posarà en marxa properament un pla als blocs de la Caixa mitjançant el qual, d'acord amb els propietaris que tinguin pisos buits, es posaran unes reixes per evitar que els coloms puguin accedir a l'interior.
 
Àudio.....
 
Els coloms, igual que passa en moltes ciutats de Catalunya, són un problema perquè embruten edificis i mobiliari urbà amb el cost econòmic que això suposa; són també causants d’al·lèrgies per la pols flotant i també són portadors de patògens, entre altres molèsties.
 
Tècnics del departament d'Agricultura, els Agents Rurals i voluntaris del Grup de Natura Terres de Ponent s’encarregaran de fer el seguiment i d’alimentar els falcons pelegrins fins que puguin actuar per ells mateixos.
 
Amb aquesta nova incorporació, Balaguer continua dins de la llista de grans ciutats que han apostat per la integració del falcó pelegrí en la seva àrea urbana. 
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt