Diumenge 12 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-06-2019

Balaguer celebra aquest dimecres el darrer ple de la legislatura abans del ple d'investidura del nou alcalde el proper dissabte. La JEC adverteix els regidors electes que han d'acatar la Constitució per accedir al càrrec.

L'ajuntament de Balaguer celebra aquest dmecres un ple extraordinari, el darrer de la legislatura. Se celebrarà a les 14.10 h i en ell es porta a aprovació l'acta de les sessions anteriors i de la de demà.
 
La de demà serà l'última sessió plenària abans del ple d'investidura del nou alcalde i de la nova corporació municipal que tindrà lloc el proper dissabte 15 de juny a les 12 del migdia.
 
En el de dissabte serà investit novament alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, que en les eleccions del passat 26 de maig va aconseguir la majoria absoluta amb 9 regidors. Vidal repetirà en el càrrec després que fa quatre anys arribés a l'alcaldia després del pacte d'investidura amb el PSC, un regidor de la CUP i Balaguer Ara Sí. En les eleccions de l'any 2015, els republicans van ser la segona força més votada, per darrera de CiU, tot i obtenir els mateixos regidors. 
 
A banda, dels nou regidors d'ERC, la corporació municipal dels propers quatre anys estarà formada per 3 regidors de Junts per Balaguer, 3 del PSC, 1 de la CUP i 1 de Balaguer, Ara Sí.
 
En un altre ordre de coses, la Junta Electoral Central (JEC) ha emès una resolució en la qual recorda als regidors sorgits de les eleccions municipals del passat 26 de maig que han d'acatar la Constitució per accedir al càrrec i que "només" es consideraran vàlides les fórmules de jurament o promesa "que expressament manifestin la voluntat incondicionada" d'acatar el text constitucional. L'acord de la JEC, pres aquest mateix dilluns, és fruit d'una consulta de les entitats contràries a la independència de Catalunya Impulso Ciudadano i Aixeca't-Levántante sobre la campanya de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que proposa als electes que prometin o jurin el càrrec "per la república catalana".
 
La iniciativa de l'AMI, feta pública a principis de maig, pretén que els regidors escollits assumeixin el càrrec fent referència al seu compromís amb la independència. No obstant això, la vicepresidenta de l'entitat, Annabel Moreno, va puntualitzar durant la seva presentació que la fórmula ha d'emprar-se un cop feta la promesa o jurament que preveu l'article 108.8 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per tal que no s'invalidi l'acte de presa de possessió. Segons va explicar aleshores, compten amb l"empara legal" d'un informe jurídic que sosté que, així, el jurament no pot ser anul•lat.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt