Dissabte 14 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-06-2019

La Marxa explorat˛ria de Balaguer detecta la manca de llum en algunes zones, la sensaciˇ d'inseguretat en indrets com el riu o la poca vigilÓncia en algunes Órees properes a equipaments municipals

La manca de llum en algunes zones, la sensació d'inseguretat en indrets com el riu o la manca de vigilància en algunes àrees properes a equipaments municipals, són algunes de les aportacions que van fer les 28 dones que el passat divendres van participar en la Marxa exploratòria organitzada a Balaguer per conèixer els espais de la ciutat que generen més inseguretats
 
Un total de 28 dones de totes les edats van participar, finalment, el passat divendres en la marxa exploratòria per a dones celebrada a Balaguer. 
 
La marxa era una de les actuacions que s'inclouen dins de la diagnosi que ha encarregat l'ajuntament de Balaguer per conèixer els espais de la ciutat que generen més inseguretats i, posteriorment, posar-hi remei.  
 
La responsable del projecte, Iolanda Mor, ha fet avui una valoració molt positiva de la marxa, sobretot, per la riquesa de les aportacions de les diferents dones i la seva implicació.
 
Àudio.....
 
La finalitat era diagnosticar i analitzar els aspectes socials, físics i funcionals que condicionen la (in)seguritat en l’espai, aplicant una mirada de gènere interseccional i mitjançant un mètode participatiu. En aquest sentit, Iolanda Mor destaca tot seguit algunes de les aportacions fetes per les dones el passat divendres mentre feien la marxa. Algunes van parlar de la manca de llum en algunes zones, altres de la sensació d'inseguretat a baix al riu i altres de la poca vigilància en determinats espais propers a equipaments municipals.
 
Àudio....
 
La marxa la va guiar el col•lectiu Punt 6, que ara farà un informe de les sensacions i aportacions de les diferents participants. L'informe s'afegirà dins de la diagnosi que es complementarà amb altres activitats com el qüestionari on-line que es va fer fa uns dies obert a tota la població. Tota la informació recollida servirà per decidir, posteriorment, quines accions caldrà dur a terme i poder-les abordar amb eficàcia. 
 
Àudio......
 
La marxa del passat divendres va començar a la zona del Molí de l’Esquerrà. Posteriorment, es van fer cinc parades més, entre el centre històric i la part nova de Balaguer fins arribar a l’estació de tren. A cada parada es va generar un espai de reflexió perquè cada persona participant pogués expressar allò que considerava oportú.
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt