Diumenge 12 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-06-2019

Comencen els treballs de restauració de les pintures barroques trobades a la Capella Nord de l'església de Butsènit d'Urgell, a Montgai. La voluntat és recuperar-les, tal i com ja es va fer l'any passat amb les de la capella Sud

Butsènit d'Urgell ha iniciat les tasques de restauració de les pintures barroques trobades a la Capella Nord de l’església del municipi. Les taquest les està duent a terme el restaurador Aleix Barberà. 
 
Amb la restauració, es vol sumar aquestes pintures al bon estat de conservació en que es van deixar a fianls de l'any passat les de la Capella Sud. Cal recordar el valor de les pintures d'aquesta església pel fet que no són habituals a la plana de Lleida. El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya només en té constància a Paüls, a la Vall Fosca (Pallars Jussà), a Santa Maria de Meià (Noguera) i a Navata, a l'Empordà. 
 
La descoberta d'aquestes pintures barroques es va fer al maig de 2017 arrel de les obres de millora de l'església de Butsènit en uns treballs que preveien pintar el temple. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt