Diumenge 20 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tŔcnica
'L'alimentaciˇ i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-06-2019

La ma de 'Lo Morter' ha estat instalĚlada novament a l'escultura situada a la plaša del Morter, desprŔs de dur a terme tasques de restauraciˇ a la base de l'escultura, feta de fusta, i que s'havia deteriorat darrerament.

L’ajuntament de Balaguer ha instal·lat novament la ma de l'escultura 'Lo Morter', situada a la plaça del Morter, a l’avinguda dels Països Catalans, desprès de dur a terme tasques de restauració. Aquestes han consistit en la reparació i restauració entre d’altres de la base de l’escultura, feta de fusta, i que s’havia deteriorat darrerament. La restauració l'ha dut a terme el mestre fuster de Balaguer Tom Camarasa.
 
Aquesta escultura es va crear a Balaguer el 2015, en suport als 700 anys de Cuina Catalana. 'Lo Morter’ és una peça del balaguerí Josep Mateu, que fa tres metres d’ample per dos d’altura, al que s’ha d’afegir la mà de morter de 4 metres; un monument que pesa 2.000 quilos i que va estar finançat gràcies a les aportacions d’una quarantena d’empreses, comerços i particulars. Una iniciativa de ‘Lo Morter de Balaguer. Associació per a la Cuina Catalana’.
 
Cal recordar que l’entitat va escollir un morter com a element representatiu de la cuina catalana pel gran ús que se’n fa i per les evidències que s’han trobat, tant en el jaciment andalusí del Pla d’Almatà com en el Castell Formós, del seu ús a les nostres contrades, totes conservades al Museu de la Noguera. 
 
Prèviament, Aymamí, acompanyada per Vila i la junta de Lo Morter, va visitar l’Ajuntament, on va signar el Llibre d’Or de la ciutat.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt