Dilluns 24 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

19-06-2019

Aquest dimecres ha tingut lloc el lliurament de premis del 6Ŕ concurs de vÝdeos d'Experiments de pel-lÝcula. Hi han participat 43 vÝdeos de tots els nivells de 7 centres de primÓria i 3 de secundÓria de Balaguer i comarca

Aquest dimecres a la tarda ha tingut lloc a la Sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer, l’acte d’entrega de premis del 6è concurs de vídeos d'Experiments de pel•lícula, una  activitat dins del Pla Municipal i Comarcal de Dinàmica Educativa, adreçat a alumnat des d'Infantil a Batxillerat. En aquesta edició la participació ha estat un èxit rotund i amb una qualitat de vídeos cada any més notable. En total s'han presentat 43 vídeos de tots els nivells i hi han participat 7 centres de primària i 3 de secundària de Balaguer i comarca, de manera que el nombre d'alumnes implicats supera els set-cents.
 
Els centres que han participat en l'edició d'enguany són: Escola Àngel Guimerà, Escola La Noguera i Escola Mont-roig, Escola Vedruna i Institut Ciutat de Balaguer i s'estrena l'Escola Gaspar de Portolà, tots centres de Balaguer ciutat; i Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, Escola Alfred Potrony de Térmens, INS Ermengol IV de Bellcaire d'Urgell, i s'estrena l'Institut de Ponts, de la comarca.
 
El guanyador en Categoria A (Educació Infantil i Cicle inicial de Primària) ha estat l'escola la Noguera, amb l'experiment, La força del sol! Experiment amb un globus.
 
Han rebut accèssits l'escola la Noguera de Balaguer, amb l'experiment, Neu de bolquers, i l'escola Alfred Potrony de Térmens, amb l'experiment, L'aigua que camina.
 
El guanyador en categoria B (Cicle Superior d’educació Primària)  ha estat l'escola Salvador Espriu de Vallfogona amb l'experiment, Qui s’ha petat?. L’accèssit ha estat per l'escola Alfred Potrony de Térmens amb l'experiment, Calculem la humitat relativa de l'aire. 
 
En Categoria C (Educació Secundaria Obligatòria i Postobligatòria) el guanyador ha estat l'Institut de Ponts amb l’experiment, La Font.
 
Els accèssits en categoria C han estat per Ins de Ponts amb l’experiment, Pluja de Colors, i per INS Ciutat de Balaguer amb l’experiment, Resing water. 
 
El concurs d'"Experiments de pel•lícula" té com a objectiu desenvolupar l'interès i el treball a l'aula dels continguts STEAM de forma amena, lúdica i utilitzant les noves tecnologies i els dispositius mòbils a l'aula, per la qual cosa s'anima al professorat i alumnat que vulgui comunicar mitjançant la filmació en vídeo, experiments que expliquin i divulguin alguns dels continguts del coneixement de les ciències experimentals. Es vol incentivar l'alumnat en la difusió de les seves experiències científiques, tot contribuint a desenvolupar les competències bàsiques dels diferents àmbits educatius.
 
Tots els premiats i altres seleccionats per la seva vistositat o vàlua científica tornaran a mostrar en directe les seves experiències en la fira científica de tardor "La Ciència al Mercadal" el proper 18 d'octubre de 2019, on compartiran amb als companys dels altres centres els seus experiments i difondran a la ciutadania en general el seu treball d'aula.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt