Dimarts 12 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerNotícies locals

20-06-2019

L'ajuntament de Balaguer té previst iniciar la propera setmana les tasques de neteja de les pintades del Monestir de Santa Maria de les Franqueses. L'actuació compta amb un pressupost aproximat de 8.500 euros

L'ajuntament de Balaguer té previst iniciar la setmana vinent les tasques de neteja de les pintades del Monestir de Santa Maria de les Franqueses.
 
Recordem que les pintades feixistes van ser realitzades la matinada del diumenge 12 de maig, dia en que s'havia de celebrar l'aplec al monestir.
 
Les tasques les duran a terme tècnics especialitzats en restauració i consistiran en retirar la pigmentació deixada pels esprais, amb mètodes tant químics com mecànics, intentant provocar el menor dany possible a la pedra. 
 
Aquesta va ser la recomanació feta pels tècnics del Departament de Cultura, que van visitar el monument el passat 15 de maig. Amb l'estudi dut a terme per aquest tècnics s'ha pogut fer la valoració econòmica, que finalment ha resolt un cost aproximat d'uns 8.500 euros. 
 
Amb tota probabilitat, les tasques de neteja començaran a la façana frontal del monument per la proximitat de diferents activitats al monestir, entre aquestes el 8è Cicle de Juliol de Música i Poesia. 
 
Aquest monument romànic, de l'orde del Cister, va ser fundat el 1186 i declarat Bé cultural d'interès nacional. En els últims anys ha estat objecte de diverses actuacions per tal de fer-ne possible la seva conservació i millora.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt