Diumenge 07 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

25-06-2019

Aquest dimarts torna al Castell Formós de Balaguer el taller d’arqueologia Cota Zero, organitzat pel Museu de la Noguera, amb la participació d'una vintena de persones. Coincidint amb el taller es farà l'activitat de visites 'Obert per Excavació'

El taller d'arqueologia es fa del 25 de juny al 5 de juliol al Castell Formós. Els objectius del taller són sensibilitzar els joves, fer una introducció al patrimoni de Balaguer i també donar a conèixer quina és la feina de l’arqueòleg.
 
Paral3lelament al taller, es realitza novament aquest any l’activitat 'Obert per excavació', per tal que durant aquests dies els interessats puguin fer una visita a les excavacions. 
 
Els participants al taller faran excavació estratigràfica, documentació gràfica i fotogràfica, neteja i marcatge de materials arqueològics. 
 
El taller i les visites es realitzaran, com és habitual, de 8 a 12 h al Castell Formós. 
 
D'altra banda, el proper dimarts 2 de juliol començarà el nou projecte de recerca al Pla d'Almatà, un projecte aprovat pel departament de Cultura, amb una durada de 4 anys i un pressupost de 44.000 euros i que entre altres actuacions contempla intervencions arqueològiques i la realització de diverses analítiques, entre elles, datacions radiocarbòniques de la muralla però també de la part de la necròpolis.
 
En total, participaran en les tasques d'excavació unes 30 persones, 15 de les quals seran els joves que formaran part del camp de treball internacional que per tercer any es tornarà a fer al jaciment del Pla d'Almatà.
 
L'equip encarregat de dur a terme aquesta recerca està liderat per la doctora Helena Kirchner, professora de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana a la UAB, Universitat Autònoma de Barcelona. 
 
El Pla d'Almatà és un Bé Cultural d'Interès Nacional i l'ajuntament de Balaguer també té previst cofinançar el projecte de recerca. 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt