Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

10-07-2019

Aquest dimecres s'ha inaugurat el 24é curs d'estiu de la Càtedra d'Estudis Medievals Comtat d'Urgell centrat aquest any en indagar una possible primera globalització a l'Edat Mitjana

Aquesta tarda s'ha inaugurat a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera la 24a edició de la Càtedra d'Estudis Medievals Contat d'Urgell i que compta amb una 40a d'estudiants i deferents ponents que participaran a la càtedra del 10 al 12 de juliol
 
La temàtica d’aquesta és “L’Edat Mitjana. La primera globalització?”, fil conductor a través del qual els ponents experts aportaran llum sobre si els fenòmens de cohesió i formació de les arrels d’Europa i la construcció d’identitats poden ser considerats com una primera globalització. 
 
En l’acte de presentació han participat el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; el regidor de Cultura i Comunicació de la Paeria de Balaguer, Arnau Torrente; el vicepresident 4t e.f. de la Diputació de Lleida, Sr. Eloi Bergós; la directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera, Maite Pedrol, i el catedràtic d’història medieval a la Universitat de Lleida, Flocel Sabaté.
 
Des d'un àmbit institucional en declaracions a la premsa han coincidit a destacar que es tracta d'un esdeveniment ja consolidat any rere any i han mostrat el seu suport des de les diferents institucions per a que la Càtedra d'Estudis Medievals es continuí fent i estudiant la historia del territori. També han posat l'accent en tema triat en aquesta edició 'La primera globalització' que ens ajuda ha entendre el passat i afrontar el futur.
 
Prestigiosos ponents participaran a la Càtedra provinents de la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València,  i d’universitats internacionals com les de París I Panthéon Sorbonne, Pontificia Università Antonianum, Leiden (Països Baixos), Zagreb (Croàcia) i el Bío-Bío (Xile)
 
A més de les ponències i els debats que han començat aquesta tarda, hi ha prevista una sortida de treball de camp aquest dijous al matí per visitar les muralles de Balaguer, el monestir de Santa Maria de les Franqueses, Castelló de Farfanya i Os de Balaguer. 
 
El curs d’estiu de la Càtedra d'Estudis Medievals Comtat d'Urgell té la voluntat d'estudiar i difondre la història medieval de la Noguera. És, per tant, un espai consolidat de recerca, divulgació i ensenyament històric obert a totes aquelles persones interessades a aprofundir en el coneixement del passat medieval  des d'una perspectiva actual. Un any més la Càtedra està organitzada pel Consell Comarcal de la Noguera, l’Arxiu Comarcal de la Noguera, la Universitat de Lleida, i compta amb la col•laboració de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de Balaguer.
 
Noticia en ampliació
 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt