Diumenge 20 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies locals

15-07-2019

Una vintena d'estudiants, professors i arqueòlegs participaran des d'avui i fins al 28 de juliol en el curs pràctic d'arqueologia andalusina organitzat al Pla d'Almatà de Balaguer. Paral·lelament es fa un cicle de xerrades obertes a tota la ciutadania.

Una vintena d'estudiants, professors i arqueòlegs procedent d'arreu de Catalunya i la Península Ibèrica, sobretot, participen des d'avui i fins al 28 de juliol en el curs pràctic d’arqueologia andalusina al Pla d'Almatà de Balaguer organitzat pel Museu de la Noguera, la Universitat de Barcelona i el Grup de Recerca Arqueològica Agrària de l'Edat Mitjana.
 
El Pla d'Almatà és un jaciment arqueològic de 27 hectàrees de cronologia andalusí que conté àrees residencials, una fortificació, una necròpolis i àrees de producció artesanal.  
 
El curs s'emmarca en el projecte de recerca arqueològica del Pla d'Almatà i està previst que s'actuï a la zona de la necròpolis i els forns de ceràmica, segons explica la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs.
 
Àudio.....
 
En intervencions passades, les excavacions realitzades ja van donar resultats. Ara, des del Museu de la Noguera confien que també aquestes noves actuacions serveixin  per poder ampliar, amb diferents analítiques i estudis paleoantropològics, tota la informació i coneixements que actualment es té sobre la població de Balaguer al segle XI.
 
Àudio.....
 
Tots els participants rebran formació pràctica en arqueologia andalusina i antropologia física però també teòrica a través d'un cicle de xerrades obertes no només als participants del curs sinó a tota la ciutadania. La primera d'elles es fa avui mateix. Es tracta d'una conferència sobre "La recerca al Pla d'Almatà (1982-2018)" i, segons Carme Alòs, és una  xerrada destinada a donar a conèixer el jaciment arqueològic i tota la recerca que s'hi ha fet des del seu redescobriment l'any 1982. 
 
Àudio......
 
En les diferents xerrades, un total de cinc fins al 28 de juliol, i totes a les 5 de la tarda al Museu de la Noguera, es tractaran temes sobre arqueologia d'al-Àndalus, materials arqueològics, especialment ceràmica, arquitectura d'al-Àndalus i antropologia física. 
 
A part del treball de camp, d'altra banda, es faran també pràctiques de laboratori i sortides arqueològiques a d'altres jaciments de la comarca.
 
Els curs està coordinat per la Dra. Helena Kirchner i l'antropòloga Júlia Olivé de la Universitat Autònoma de Barcelona i les arqueòlogues del Museu de la Noguera Carme Alós i Eva Solanes, un equip directiu format tot per dones.
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt