Dimarts 04 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

17-07-2019

El museu de la Noguera organitza aquest dimecres a les 5 de la tarda la xerrada-taller, 'La cerÓmica andalusina de Balaguer', a cÓrrec de Carme Al˛s, Eva Solanes i Marta Monjo.

Dins el Curs d'Arqueologia Andalusina que es celebra al Pla d'Almatà i al Museu de la Noguera del 15 al 28 de juliol, es fa aquesta xerrada-taller on es mostrarà la vaixella que utilitzaven els balaguerins dels segles X i XI i s'ensenyarà a valorar les implicacions que tenia en quant a les maneres de cuinar i els costums a la taula. 
 
La xerrada anirà a càrrec de les arqueòlogues del Museu de la Noguera Carme Alòs i Eva Solanes i de l'arqueòloga dels Serveis Territorials de Cultura del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Marta Monjo.
 
Durant la xerrada s'explicarà les produccions ceràmiques a Balaguer en el Segle XI, justament ara que s'està treballant en una ampliació de la zona dels forns i tallers de terrisser del Pla d'Almatà que es va excavar als anys 90. La xerrada servirà a més per veure com la ceràmica serveix per determinar la cronologia de les excavacions, així com entendre millor la cultura que s'està excavant. Així doncs es podrà veure la col•lecció més important de Catalunya d'aquest moment i que normalment està als magatzems del Museu de la Noguera, on no és visitable. 
 
Aquest curs i cicle de xerrades s'emmarquen dins el pla quadriennal de recerca "Madina Balaghí" que fan conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona i el Museu de la Noguera amb el finançament i suport pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La Xerrada es farà a les 5 de la tarda al Museu de la Noguera.
 
D'altra banda el Museu organitza una nova xerrada el proper divendres titulada, 'Arqueologia funerària i antropologia física a al-Àndalus' a càrrec de Júlia Olivé. 
 
L'objectiu de les xerrades és introduir els alumnes en la recerca en arqueologia andalusina a Catalunya i fer partícips als balaguerins dels treballs que es realitzen al jaciment del Pla d'Almatà de Balaguer. 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt