Dimarts 10 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

22-07-2019

El JULIOL DE MÚSICA I POESIA ha ofert aquest diumenge el darrer concert dels quatre programats dins del 8é cicle amb l'actuació 'The Gourmets vocal quartet'

El monestir de Santa Maria de les Franqueses ha estat escenari aquest diumenge 21 de juliol del darrer concert del 8è cicle Juliol de Música i Poesia amb 'The Gourmets vocal quartet', format per les veus tenores d'Àlex Delgado i Jordi Vallespí, el baríton Xavier Mestres i el baix Abel García. 
 
Es tracta d'un dels quartets vocals més atractius del moment que han ofert al públic assistent l’espectacle 'Cants d’esclavitud, cants de llibertat'  amb un ampli repertori de música gospel, jazz i soul.
 
Des del col•lectiu Bada-pas, organitzadors del cicle, fan una valoració molt positiva de com han anat els concerts i parlen d'un cicle consolidat després de vuit anys amb un públic cada cop més fidel, un públic que en aquesta edició ha omplert pràcticament totes les actuacions, segons explica Jordi Alsina, un dels membres del col•lectiu Bada-Pas, organitzador de l'esdeveniment.
 
Àudio.....
 
El mateix Jordi Alsina explica que enguany s'ha mantingut la línia dels darrers anys, amb un concert coral a l'església de Sant Domènec (el concert inaugural) i la resta al monestir de Santa Maria de les Franqueses, amb una gran varietat musical acompanyada sempre per poesia i també per la participació o col•laboració d'un grup o una persona de Balaguer.
 
Àudio.....
 
El cicle va començar el passat dia 30 de juny a l’església de San Domènec amb un dels cors barcelonins amb més de prestigi nacional i internacional, el Cor Madrigal, i amb lectura de textos de l’actor Enric Majó.
 
El segon concert del cicle, el 7 de juliol, es van poder escoltar dos ballets russos de renom, La Ventafocs de Prokofe’v i La consagració de la primavera de Stravinsky. Al piano, dos artistes consagrats amb un historial llarg i abundós a les mans, l’Emili Brugalla i el Vesko Stambolov. L’Enric Majó i l’actriu Sílvia Ricart van llegir textos adients.
 
El diumenge 14 de juliol va tenir lloc el tercer concert amb  música de cambra de compositors de la talla de Haydn i Schumann de la mà d'Atenea quartet, quatre estudiants de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu. Entre els moviments d’aquestes obres, l’Enric Arquimbau i la balaguerina Carme Alòs van dir textos adients a la subtilitat i l’efervescència sorgides de la música.
 
El darrer concert del cicle, el d'aquest diumenge dia 21 de juliol amb The Gourtmets Vocal Quartet, va tancar la vuitena edició d'aquesta proposta que vol apropar la cultura al públic.
 
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt