Diumenge 29 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

25-07-2019

A punt de tancar la excavació arqueològica es localitza al Pla d'Almatà de Balaguer una sala de modelatge d'objectes de ceràmica del segle XI.

Després del descobriment de 32 tombes la passada setmana i a punt del tancament de la intervenció arqueològica que es farà el proper dissabte 27 de juliol, l’equip d’arqueòlegs format per les tècnics del  Museu de la Noguera i alumnes i professors  de la Universitat Autònoma de Barcelona han fet una nova troballa a la zona dels forns de terrisseria del l’antiga ciutat de Balaghí al Pla d’Almatà. 
 
Es tracta de la sala de modelatge dels objectes de ceràmica on hi treballaven el mestre terrissaire i els seus aprenents.  Situada molt a prop dels forns descoberts l’any 1990, ha estat clau per a la seva identificació la base del torn de modelatge constituïda per una antiga pedra de molí reaprofitada. En les mateixes estances s’hi ha trobat possibles restes dels pigments utilitzats per a la decoració dels objectes i un petit molí de mà utilitzat probablement per a la seva moltura, així com diferents gerres i peces rebutjats per la seva mala cocció.  Tots aquests objectes i mostres seran ara estudiats i analitzats per a poder aprofundir més en el coneixement d’aquest taller, únic a Catalunya. 
 
L’excavació finalitzarà amb la incorporació a l’equip dels professors Guillermo García Contreras de la Universitat de Granada i Aleksander  Pluskowski  i Rowena Barnerjea de la Universitat de Reading (Regne Unit)  que realitzaran la extracció de diferents mostres dels sediments de l’excavació per a la seva anàlisi. 
 
Està previst que l’any vinent, durant el mes de juliol,  segueixi la intervenció arqueològica amb la realització del II Curs d’Arqueologia Andalusina a Balaguer.  

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt