Diumenge 29 de Marš
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

26-07-2019

El Ple de l'ajuntament de Balaguer d'aquest mes de juliol aprova una modificaciˇ de normes subsidiÓries que suposarÓ l'inici dels trÓmits per construir un pavellˇ poliesportiu al barri del SecÓ.

El Ple de l'ajuntament de Balaguer d'aquest mes de juliol va aprovar ahir una modificació de normes subsidiàries de planejament a les zones del Secà i del Molí de l'Esquerrà, un canvi que suposarà l'inici dels tràmits per construir un pavelló poliesportiu al barri del Secà. Aquest punt va ser retirat de l'ordre del dia del ple del mes d'abril després que el PDeCAT, el PSC i el regidor no adscrit Albert López anunciessin que s'abstindrien en la votació.
 
Ahir, el punt es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i el grup de Balaguer Ara Sí i les abstencions de la CUP, el PSC i Junts per Balaguer.
 
Des de la CUP, el regidor Josep Maria Colea es va abstenir després de demanar que el nou pavelló sigui un equipament no només instal•lat al barri sinó també pel barri.
 
Des del PSC, el regidor Carlos Garcia va destacar que el nou pavelló acabarà provocant una disminució de la qualitat de vida del barri perquè desapareixerà l'única pista que hi ha a tot Balaguer d'ús lliure. 
 
Des de Junts per Balaguer van demanar fer gestions amb el propietari del terreny industrial que hi ha al costat del col•legi La Noguera per poder ubicar el pavelló en aquest indret. Segons Guifré Ricart, això evitaria que els alumnes del centre haguessin de sortir al carrer per accedir al pavelló i s'eliminaria la zona industrial d'aquest indret de la ciutat.
 
També en el ple d'aquest mes de juliol es va aprovar  el conveni de col•laboració entre el Departament de Territori i l'Institut Català del Sòl per acabar les obres d'urbanització de la Plaça de Sant Domènec en aplicació de l' % Cultural.
Així mateix, es van aprovar altres convenis amb l'Associació l'Estel, amb la Comunitat de Regants del canal Algerri-Balaguer per poder disposar d'aigua d'aquesta infraestructura, amb el Consell Comarcal de la Noguera pel dipòsit, transport i gestió de la fracció orgànica i un altre amb els ajuntaments organitzadors del campanya "Barris antics. Molt per descobrir, molt per oferir".
 
Entre altres punts, en la sessió plenària d'ahir també es va donar llum verda a l'ordenança reguladora de la producció i gestió dels residus de la construcció i la demolició, al Pla intern d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones de l'ajuntament de Balaguer i a dos reconeixements extrajudicials de crèdit, un de l'Impic i un altre de l'Ajuntament.
 
Comentarem tots els punts del ple i, més detalladament, tot el que hi van dir els grups de l'oposició la setmana que va en el programa Actualitat Plural, en què conversarem amb representants de casdascuna de les formacions polítiques.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt