Dijous 16 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

30-07-2019

El regidor de la CUP, Josep Maria Colea, critica una part del Reglament de participaciˇ ciutadana de l'ajuntament de Balaguer per estar basat, diu, en la democrÓcia representativa i no directa.

El regidor de la CUP a l'ajuntament de Balaguer, Josep Maria Colea, ha reiterat avui, en el programa Actualitat Plural de Ràdio Balaguer, les crítiques que va ja va fer en el ple municipal de la setmana passada a una part del Reglament de participació ciutadana de l'ajuntament. Segons Colea, els instruments de participació ciutadana que preveuen el reglament estan basats en la democràcia representativa i no directa. Assenyala també que el reglament només contempla el que ja diu la llei.
 
Àudio. 
 
La CUP es va abstenir en la votació d'aquest punt en el ple de la setmana passada igual que també es va abstenir en el punt que feia referència als Plans Estratègics de Subvencions de l'Ajuntament de Balaguer per al període 2019-2020. En aquest cas, Colea ha dit que estan cansats que encara no s'hagi establert el sistema per subvencionar l'IBI o els medicaments a persones necessitades o el fet de subvencionar el canvi a companyies d'energia verda.
 
Àudio. 
 
En relació, a la modificació de normes subsidiàries de planejament a les zones del Secà i del Molí de l'Esquerrà, un canvi que suposarà l'inici dels tràmits per construir un pavelló poliesportiu al barri del Secà, la CUP es va abstenir, segons ha reiterat avui Josep Maria Colea, pel fet que el nou pavelló serà un equipament instal•lat al barri i no pel barri. Aquest punt va ser retirat de l'ordre del dia del ple del mes d'abril després que el PDeCAT, el PSC i el regidor no adscrit Albert López anunciessin que s'abstindrien en la votació. En aquella ocasió, la CUP estava diposada a votar-hi a favor, segons ha recordat avui el mateix regidor.
 
Àudio. 
 
D'altra banda, Colea ha parlat de conflicte laboral al cos de la Guàrdia Urbana i ha dit que l'equip de govern s'hauria de plantejar perquè alguns agents estan fent oposicions per marxar de Balaguer.
 
Àudio. 
 
Entre altres qüestions, la setmana passada la CUP també es va abstenir en l'aprovació del Pla Intern d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones de l'Ajuntament de Balaguer perquè, segons ha explicat novament avui Josep Maria Colea, ha quedat pendent el tema de la conciliació laboral, no es parla del sector LGTBI, està basat en el diagnòstic de la plantilla i pel fet també que la formació en assetjament sexual s'hauria de traslladar a tots els treballadors i no només a l'equip de govern i caps d'àrea. 
 
Àudios a: Ràdio a la carta, informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt