Dimecres 23 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

01-08-2019

El grup de Junts per Balaguer a l'ajuntament de Balaguer confia que l'equip de govern escolti la seva proposta d'ubicar el pavelló poliesportiu del barri del Secà en un indret alternatiu al previst inicialment.

El grup de Junts per Balaguer a l'ajuntament de Balaguer confia que l'equip de govern escolti la seva proposta d'ubicar el pavelló poliesportiu del barri del Secà en un indret alternatiu al previst inicialment. 

La formació, segons va explicar en el ple de la setmana passada i ha recordat avui en el programa Actualitat Plural de Ràdio Balaguer, proposa un canvi en la pastilla del costat del col·legi La Noguera per eliminar sòl industrial al costat del centre i eliminar-lo també de dins d'una zona residencial. En aquest sentit, demanen a l'equip de govern que faci gestions amb el propietari del terreny industrial que hi ha al costat del col•legi La Noguera per poder ubicar el pavelló en aquest indret. 

Àudio. 

Amb aquest canvi d'ubicació, des de Junts per Balaguer asseguren també que els alumnes del col·legi La Noguera tindrien accés directe al pavelló des del mateix col·legi i també que es mantindria la pista exterior per a l'ús d'oci del barri. 

D'altra banda, des de Junts per Balaguer també demanen que es busqui una alternativa més econòmica per a les obres d'acabament de la plaça de Sant Domènec. Els treballs que hi manquen són uns murs de gabions, una barana i la il·luminació. Tot plegat suma 100.000 euros, una xifra que des de Junts per Balaguer troben desproporcionada. Ho ha explicat el mateix Guifré Ricart, que també ha admès va ser un error no consultar amb Cultura la modificació que, per qüestions econòmiques, ha dit, van iniciar en el disseny de la plaça durant el mandat de l'alcalde Josep Maria Roigé. 

Àudio. 

En un altre ordre de coses, la regidora de Junts per Balaguer, Laia Vilardell, que també ha participat avui en el programa Actualitat Plural de Ràdio Balaguer, ha criticat que hi hagi temes com el Pla intern d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones que no es consensuïn abans o no se n'informi els grups de l'oposició amb més antelació. 

Àudio. 

En la mateixa línia s'ha pronunciat respecte al Reglament de  participació ciutadana, que es va portar a aprovació en el ple del mes de juliol amb caràcter d'urgència. Segons Laia Vilardell, aquest també és un tema que requereix molt consens i ha criticat que l'ajuntament no hagi donat més veu a les entitats de Balaguer abans de confeccionar aquest reglament. 

Àudio. 

També pel que fa a la nova ordenança per regular el mercat setmanal dels dissabtes, des de Junts per Balaguer han demanat que l'ajuntament consulti i es reuneixi amb els paradistes i en relació al cos de la guàrdia urbana ha demanat que l'equip de govern posi fil a l'agulla per solucionar el conflicte laboral que hi ha actualment amb aquest cos. 

Finalment, entre altres coses, Junts per Balaguer ha tornat a denunciar que l'ajuntament va perdre una subvenció de 98.000 euros en l'obra del carrer Barri Nou per arribar tard en la seva justificació i que s'han iniciat uns treballs en la muralla de la zona de la Banqueta, que és un Bé cultural d'Interès Nacional, sense autorització de Cultura. 

Àudios a: Ràdio a la carta, informatius


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt