Diumenge 29 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

16-08-2019

Bona ocupació turística aquest pont del 15 d'agost al Pirineu de Lleida. A Balaguer el Centre d'interpretació de l'Or del Segre registra pràcticament el ple en les visites i tallers de recerca d'or al Riu aquest estiu

Bona ocupació turística aquest pont del 15 d'agost al Pirineu de Lleida i  és registren les millors dades  d’ocupació de l’estiu que arriba entre el 85 i el 100%. 
 
Com avançàvem abans de l’inicií del pont, les previsions ja eren molt bones i les reserves prèvies en Hotels, càmpings i cases de turisme rural del Pirineu de Lleida, penjaven en alguns casos el cartell de complert en arribar a la plena ocupació aquest pont de 15 d’agost a les zones més demanades com són les comarques del Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alta Ribagorça on els visitants busquen activitats de turisme familiar, senderisme i esports d'aventura. Amb el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com un dels principals atractius del Pirineu.
 
A la plana de Lleida, en Càmpings i i allotjaments de Turisme Rural, l’ocupació oscil•la entre un 50% i un 80% depenent dels serveis que s’ofereixen segons les previsions fetes pel president de la Federació del turisme rural i l’agroturisme de les Terres de Lleida, Jaume Ramon, que va dir que els allotjaments amb piscina, durant l’estiu, són els més demanats a la plana.
 
El sector turístic espera una ocupació al voltant del 90% a les destinacions de costa durant l'agost, el mes més fort de les vacances d’estiu sobretot entre el 2 i 23 d'agost coincidint amb les dates en què bona part dels visitants catalans i espanyols tenen vacances. 
 
A les comarques de Tarragona, els hotelers alerten que la temporada no serà "per tirar coets" i signen acabar amb les xifres de l'any passat, d'un 90%. En canvi, al Maresme preveuen xifres similars a la del 2018, amb ocupacions del 93%, mentre que a Sitges del 90% després que l'any passat no s'hi arribés. Pel que fa a les comarques centrals el ritme de reserves era molt positiu, amb més d'un 75% a finals de juliol. A les comarques gironines, el 70% dels hotelers confien repetir els números de l'any passat amb una ocupació entre el 85 i el 90% dels llits.
 
Finalment al Pirineu de Lleida calculen arribar a xifres properes a la plena ocupació, després d'un juliol marcat, en el cas de les comarques de l'Alt Pirineu pels efectes de la cancel•lació del Doctor Music Festival. L'agost, com ja és habitual, és el mes que registrarà una demanda turística més important, amb una mitjana d'ocupació que oscil•larà entre el 80% i el 95%, tot i que en algunes dates i destinacions, i d'acord amb la tipologia d'allotjament, els percentatges poden arribar a la plena ocupació la setmana del 15 d'agost que enguany facilita diferents combinacions. 
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu poder repetir aquest estiu els bons resultats de l'any 2018 i consolidar d'aquesta manera els increments d'ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida des de l'estiu de l'any 2013. 
 
 
 
Pel que fa a Balaguer i comarca el pont també deixa bones dades d’ocupació. Encara que Balaguer no es una destinació d’estiu com pot ser la resta de l’any, en part per les altes temperatures que es registren a la plana  en aquesta època, fet que fa que el turista busqui activitats més relacionades amb l’aigua com explica la tècnica de turisme de l’ajuntament de Balaguer Antonieta Martinez.
 
Àudio
 
Mireia Subirada, responsable del Centre d’Interpretació de l'Or del Segre de Balaguer, també parla de les bones dades en aquest equipament on l'activitat 'a l'estiu l'or el busquem al riu' pràcticament està ple al igual que les visites i tallers.
 
Àudio
 
Recordem que el Centre d’Interpretació de l’Or, organitza diferents visites guiades i paquets turístics que conviden els visitants a aprendre a buscar or al riu. Entre aquets l’activitat anomenada  A l'estiu l'or el busquem al riu". Una activitat adreçada a tot tipus de públic que pretén donar a conèixer la recerca de partícules d'or a la llera del riu Segre. Aquesta activitat té lloc el dimecres i dissabtes. Pel que fa a la visita i taller 'Recerca d'Or en Família' es realitza de dimarts a diumenge. Tota la informació d’aquest equipament és pot trobar a museucn.com
 
 
Antonieta Martinez ha parlat de la bona acollida de les noves Visites guiades un Tast de Balaguer, encara que també ha assenyalat que el gruix de visites es concentren la resta de l’any amb diferents visites a la ciutat en viatges organitzats.
 
Àudio
 
Recordem que aquestes visites 'Un Tast de Balaguer', enguany es centren a l'Església de Santa Maria, amb l'opció de pujar al campanar del Moro i visitar el nou Espai Portolà. 
 
Aquesta visita té lloc tots els diumenges de juliol i agost i començar davant el punt d’informació de Santa Maria a les 11 del matí, amb una durada aproximada de dues hores. S’acaba la visita fent una passejada per la muralla. 
 
A banda de les propostes organitzades directament des de la Paeria, segueixen també oferint-se iniciatives privades com les de “Viu l’oest” que els dissabtes per la tarda, a partir de les 19.30 h, organitza 'tours' per la ciutat, amb entrada inversa, sortint de davant la Paeria. 
 
Jaume Marva, de Viu l'Oest, coincideix també en que la ciutat de Balaguer tot i no ser un destí durant l'estiu, si que es nota més gent principalment per que justa ara es quant la gran majoria de gent del territori realitzen les vacances d'estiu i busquen activitats a fer pel territori sobretot activitats aquàtiques, i parla com a repte saber vendre el patrimoni històric.
 
Àudio
 
Jaume Marva també és el Cap de l'Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb i ha parlat de saturació en les zones del territori destinades a bany com Montrebei o Camarasa,  i ha posat com exemple La Gorja del Forat de Bulí a la Baronia de Rialb, que es massifica de visitants durant l'estiu.
 
Àudio
 
El Forat de Bulí és un tram engorjat del riu Rialb a les calcàries més occidentals de la serra d'Aubenç, en l'indret de Gavarra, del terme municipal de Coll de Nargó i Sant Martí de Rialb, contrada situada a l'extrem nord de la Baronia de Rialb.
 
Es tracta de quatre solcs molt estrets i profunds, el desnivell de les parets dels quals supera, en algun punt, els dos-cents metres. Donat el caràcter específic del relleu i de la seva carstificació, fa d'aquest sistema d'engorjats un fenomen únic a Catalunya. Dins d'aquest sistema fluvial hi convergeixen, bàsicament quatre cursos d'aigua de règim intermitent: el torrent de Gavarra i el seu tributari, el torrent de Carreu, el torrent de Cerdanyès i el Rialb pròpiament dit, el qual a partir d'aquí travessa el terme de la Baronia de Rialb.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt