Dijous 16 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

17-08-2019

La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' viatja a Vallbona de les Monges on estarÓ esposada al Monestir de Santa Maria fins al 31 d'agost.

La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' ha viatjat al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, a la comarca de l'Urgell després d’estar exposada al Monestir de Poblet des del mes de maig i fins el passat 31 de juliol.  
 
La Paeria de Balaguer va organitzar el passat divendres un autocar igual que va fer per assistir a la presentació al Monestir de Poblet. El passat divendres van viatjar fins a Vallbona el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, representants de la Parròquia de Balaguer, dels Amics de les Franqueses, Amics del Cister i d’altres associacions, que van ser rebuts per la comunitat de monges que després dels parlaments els van fer una visita guiada pel monestir.
 
La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' té l’objectiu d’acostar les Franqueses a la Ruta del Cister, segons comenta el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que diu que estan estudiant portar aquesta mostra en altres espais més enllà de la ruta del Cister.
 
Àudio.....
 
Un altre dels objectius de la mostra és, segons el mateix paer en cap, promocionar turísticament la ciutat de Balaguer.
 
Àudio.....
 
L’exposició està formada per 16 plafons on es pot veure la història del Monestir de les Franqueses i la seva relació amb el Cister, així com les tasques que s'hi han fet darrerament per tal de tornar a la seva esplendor l'edifici, malmès pel pas dels anys i un cert abandonament. 
 
L’exposició podrà ser visitada al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges  Vallbona fins al 31 d’agost i viatjarà el 14 de setembre al Monestir de Santes Creus, per acabar finalment al Monestir de les Franqueses, que serà el seu emplaçament habitual.
 
La mostra és una iniciativa conjunta de la Paeria de Balaguer i els Amics de les Franqueses. 
 
Notícia actualitzada a 19-08-2019
 
Àudios a: Radio a la carta, Informatius
 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt