Dilluns 20 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

23-08-2019

Balaguer repartirà díptics informatius per donar a conèixer com podem lluitar contra el mosquit tigre. La prevenció és el millor mètode per controlar aquest insecte que es va detectar a Catalunya l'any 2004

L’Ajuntament de Balaguer començarà a repartir la setmana que ve díptics informatius per al control del mosquit tigre.
 
Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer la tècnica de l'àrea de Salut de l'ajuntament de Balaguer, Iolanda Mor, que ens ha explicat que el repartiment, que es farà sobretot en locals públics, complementarà la difusió que ja es va començar a fer a través d'aquesta emissora a finals de juliol. Els díptics recullen la informació bàsica sobre com tractar les picades i com evitar la proliferació d'aquest mosquit, entre altres qüestions.
 
Àudio. 
 
La mateixa Iolanda Mor recorda que les altes temperatures i l’aigua estancada ajuden a augmentar la població d'aquest mosquit per la qual cosa el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques eliminant, per exemple, tots els punts d’aigua on pot créixer.
 
Àudio. 
 
En els díptics que es repartiran a finals de la setmana que ve també s'explica què cal fer si ens pica un mosquit tigre, rentar i desinfectar bé la zona picada, alhora que també s'informa d'algunes de les mesures que es poden adoptar per evitar les picades, per exemple, instal•lar teles mosquiteres a les obertures i en el cas d’anar a un lloc on pot haver-hi presència d'aquest mosquit portar roba de màniga llarga, pantalons llargs i mitjons. 
 
Àudio. 
 
Les pluges d'aquest mes d'agost fan preveure un augment de la quantitat de mosquits les properes setmanes en molts indrets de Catalunya tot i que, segons Iolanda Mor, no és el cas de Balaguer, on les precipitacions han estat poc abundants.
 
El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt