Dimecres 23 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-09-2019

L'ajuntament de Balaguer substituirà l'enllumenat actual del Carrer d'Avall, Plaça del Pou i passatges de Sant Isidre i Sant Antoni per noves lluminàries amb tecnologia LED. L'actuació permetrà millorar la il·luminació i reduir el consum energètic.

L'ajuntament de Balaguer vol renovar i millorar l’enllumenat de la zona de porxos del c/ d’Avall, passatges de Sant Isidre i Sant Antoni i Plaça del Pou, del centre històric de Balaguer, per tal d’obtenir un millor nivell lumínic, major eficàcia de l’enllumenat instal·lat i complir amb la normativa vigent.  
 
Les tasques previstes consistiran en retirar les actuals lluminàries d'halogenurs metàl·lics, renovar tot el cablejat elèctric i quadres i la instal·lació de les noves lluminàries LED. Aquestes noves làmpades tindran un disseny triangular per quedar més integrades al disseny dels pòrtics, i comptaran amb un cristall de seguretat altament resistent als actes vandàlics. 
 
A més, s'instal·laran d'una potència superior a la que treballaran habitualment, per en cas de necessitat, poder-ne augmentar la lluminositat. 
 
D'altra banda, la millora ha tingut en compte la substitució dels quadres de control, fet que permetrà encendre aquest enllumenat dels porxos els dies grisos. Aquesta és una demanda dels comerciants de la zona, que havien fet extensiva la queixa a l'ajuntament que els dies de boira, els porxos quedaven insuficientment il•luminats. 
 
Des de l'ajuntament, tot i ser conscients de la problemàtica, no es podia il·luminar aquestes espais degut a que les lluminàries estaven connectades a una xarxa de diversos carrers, fent inassolible el cost d'encendre els fanals de diversos carrers durant tot el dia. Amb la futura millora es podà encendre els llums dels porxos de forma independent. 
 
El pressupost total de l'obra té un cost de 29.161 euros i està inclòs en el pressupost de l'any 2018. Un cop aprovada definitivament l'actuació, es preveu que surti a concurs públic properament.  

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt