Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-09-2019

5 membres de l'Assemblea Local de la CUP de Balaguer, marxen de la formació en estar en desacord amb les 'decisions jeràrquiques', 'manca de transparència' i 'assemblees censurades'.

Així s'ha expressa't mitjançant un comunicat adreçat a la premsa. Entre els signa'ns hi ha la numero dos de la Cup que es presentava a les municipals del passat 26 de maig, Marta Burgell Alegre. Els altres membres de l'assemblea que han presentat la seva dimissió son la numero 4, Emma Domingo Cetó, el numero 11 Xavier Lluçà Mas, la 1a suplent a les llistes Laura Tufet Gastó i 7a suplent, Núria Aguilà Jiménez. Recordem que actualment la Cup compta amb només un regidor a l'ajuntament, Josep Maria Colea, després de perdre'n en les darreres municipals.

Noticia en ampliació

 

 

COMUNICAT DE DIMISSIÓ DE L’ASSEMBLEA LOCAL DE LA CUP BALAGUER 
 
Amb aquest comunicat públic volem anunciar la nostra dimissió de l’Assemblea Local de la CUP de Balaguer. La decisió de marxar no ha estat senzilla i volem justificar-nos perquè creiem que devem una explicació, sobretot a aquelles persones que van decidir confiar-nos el seu vot en els últims comicis municipals: moltes gràcies per la vostra confiança.  
 
Les persones que sota signem aquest comunicat de renúncia ens vam unir en moments diferents a l’Assemblea Local, però ho vam fer convençudes de poder treballar per un objectiu comú: la il•lusió de construir un municipalisme des de la transparència, la participació, el feminisme i l’autodeterminació. A dia d’avui seguim creient que només des del treball en equip, des de l’entesa i l’empatia serem capaces d’establir unes relacions personals i socials justes amb l’objectiu de treballar per convertir una institució que tendeix a exercir de gestora vers una eina de transformació social. En aquest sentit les persones que signem aquest escrit no hem canviat el nostre posicionament: continuem creient que només serem capaces de construir un Balaguer millor si ho fem entre tots i totes, si fem arribar la veu del carrer a la institució, si creem eines que apoderin als ciutadans i ciutadanes i que fomentin la participació. 
 
Malauradament, a mesura que hem anat avançant el treball intern dins l’Assemblea, les persones sotasignants vam començar a percebre que molts dels condicionants que creiem imprescindibles per treballar i que reclamem als altres partits polítics no s'exerceixen dins el nostre grup municipal. Malgrat demanar un canvi en diverses ocasions hi hagut procediments on la manca de transparència ha estat protagonista, on s’han establert dificultats notòries de participació, s’han pres decisions de manera jeràrquica oblidant l’essència assembleària que ens caracteritza, fins i tot quan les assemblees han sigut consensuades i reafirmades en acta , s’han menystingut opinions de companys i companyes i hem constatat moments en els quals no s’han respectat diversos punts del nostre propi codi ètic. 
 
Per aquest motiu, després d’una llarga reflexió, prenem la decisió de renunciar. Una decisió difícil però que està basada en la voluntat de ser fidels als nostres valors i coherents amb la nostra pràctica. Així i tot, volem comunicar que continuem i continuarem treballant des d’un espai que facilita el diàleg en el qual, des del respecte, podem contrarestar diferents opinions per dur a terme accions de canvi social a la ciutat de Balaguer. L’objectiu d’aquest espai és el de poder analitzar la situació actual de la nostra ciutat, compartir punts de vista i estratègies per fer-la avançar cap a la diversitat cultural, el feminisme, l’ecologisme, l’autodeterminació i l’assoliment de drets socials. 
 
Des de la voluntat de sumar i treballar en xarxa, volem fer una crida a totes aquelles persones i entitats que se sentin interpel•lades a participar, des de l’horitzontalitat que ens permet la dedicació voluntària,  a la propera trobada que es durà a terme a l’espai de LaPallavacara el dia 26 de setembre a les 19:30.  
 
Marta Burgell Alegre, Emma Domingo Cetó, Xavier Llusà Mas, Laura Tufet Gastó i Núria Aguilà Jiménez
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt