Dimecres 19 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-09-2019

Balaguer torna a organitzar tallers per aprendre a ballar 'La Galop de Balaguer' Aquets tallers es faran els dies 3,5 i 12 de setembre a les 8 del vespre a la plaša del Museu.

Per segon any consecutiu, tindrà lloc en motiu de la Festa de l'Hapia, Balaguer Medieval, la ballada de la galop de Balaguer. La ballada es farà el diumenge dia 15 de setembre a les 13 h al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes. 
 
Els interessats a ballar-la poden participar en tres tallers que tindran lloc els dies 3, 5 i 12 de setembre, a les 20 h, a la plaça dels Comtes d'Urgell 'plaça del Museu'. 
 
El taller de dansa té per objectiu ensenyar a ballar un ball popular, avui en dia perdut, que es dansava a Balaguer durant la fira dels Enamorats que es feia al setembre. Aquesta dansa, que porta per títol "La Galop de Balaguer" va ser recollida pel folklorista Joan Amades i publicada en el seu "Costumari Català". 
 
L’ajuntament de Balaguer, a través del Museu de la Noguera, va recuperar l’any passat aquesta dansa per tal fer una ballada popular en motiu de la Festa de l'Harpia, tot recordant aquella antiga fira i la tradició que hi anava lligada. 
 
L'objectiu és que la ballada de la Galop es repeteixi cada any en aquestes dates i esdevingui un esdeveniment popular i participatiu, com ho són altres danses en altres ciutats catalanes. 
 
La música de la Galop de Balaguer ha estat recuperada, a partir de les partitures de Joan Amades,  pel professor Xavier Piñol de l'Escola Municipal de Música de Balaguer i els passos del ball pel director de la Xemeneia, Espai de Dansa, Albert Bonet qui serà l’encarregat d’impartir el curs per aprendre-la a ballar.
 
Per formar part de la ballada de la Galop, es recomana anar vestit de l'època. Durant la setmana prèvia a la festa s’obrirà un punt de lloguer de vestuari,  perquè tothom que ho desitgi pugui llogar-ne i fer més lluïda la Ballada.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt