Dimecres 19 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

04-09-2019

Posa’t la Gorra! de Balaguer lliura més de 22.000€ per a la recerca en càncer pediàtric al VHIR. És una part de la recaptació en motiu de la festa del passat 5 de maig.

La jornada solidària Posa’t la Gorra! de Balaguer es va celebrar el passat mes de maig a la capital de la Noguera que va acollir un seguit d’activitats de sensibilització i recaptació de fons pel càncer infantil i juvenil. Més de 5.700 gorres amb samarretes verdes van inundar la ciutat en una jornada en la qual es van recaptar més de 90.000 €. D’aquests diners, 22.173,20€ es destinaran a la recerca en tumors infantils que realitza el VHIR.
 
El matí va començar amb curses de 5 i 10 km i una caminada popular que van aplegar a més de 5.000 persones. Un altre dels plats forts de la jornada va ser la 4ª Fira dels Somnis, un espai on grans i petits van poder gaudir amb més de 135 activitats lúdiques i educatives distribuïdes per diferents temàtiques: jocs populars, serveis públics, tallers de manualitats, de ciències, esports, quads, actuacions musicals, manifestacions de cultura popular, balls, etc.
 
Entre aquestes activitats, el grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència del VHIR va participar en un taller científic educatiu destinat a tots els púbics i en especial als més petits que consistia en extreure el ADN de les maduixes.
 
Cal destacar la participació de 56 empreses que a través d’una aportació econòmica es van publicitar penjant les seves pancartes a les baranes del pont nou. Aquesta iniciativa va recaptar els 15.700 € que es donen al grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència del VHIR. De la mateixa manera, l’oficina de La Caixa de Balaguer també s’ha volgut sumar a la solidaritat i ha fet un donatiu de 5.000€.
 
D’altra banda i en el marc d’aquests actes, l’escola Pia de Balaguer, l’AMPA CEIP Els Planells, l’escola Gaspar de Portolà i el curs de cinquè de l’Escola Planells han col·laborat amb l’entrega de 1.473,20€ en total destinats també al VHIR.
 
La diada es va tancar amb un dinar solidari, un sorteig de regals oferts pels comerços i un ball de fi de festa. La col·laboració de més d’un centenar d’empreses i entitats va fer possible un dia ple de solidaritat.

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt