Dimecres 19 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

04-09-2019

Els Agents Cívics de Balaguer fan durant aquests dies una anàlisi de les illes de contenidors de la ciutat per saber si es recicla bé i si cal augmentar la freqüència de recollida selectiva.

Els cinc agents cívics estan fent durant aquests dies un estudi exhaustiu de les diferents illes de contenidors de la ciutat per tal de tenir informació detallada sobre el reciclatge. En definitiva, el que es pretén és saber quin és l’estat de les illes de reciclatge que disposen repartides per la ciutat.
 
Per fer aquest estudi s'ha dividit la ciutat en nou zones. Aquestes zones, numerades per lletres, compten amb diferents illes de contenidors i s'analitza el seu estat, si hi ha escombraries al voltant i de quin tipus són, si hi ha voluminosos i si hi ha brossa barrejada. Cada zona es visita 5 vegades en diferents horaris i en un període de 15 dies. De moment ja s'ha realitzat l'anàlisi en 4 zones de la ciutat. L'estudi va començar el passat 22 de juliol i és preveu que acabi al mes d'octubre segons explica la coordinadora dels agents cívics de l'ajuntament de Balaguer, Marta Cullerés.
 
L'objectiu de l'estudi és fer una radiografia de l’estat dels contenidors i saber cap on caldrà enfocar una possible campanya de conscienciació perquè la ciutadania recicli cada cop més. I així, fer-ho de manera correcta i els dies i horaris que corresponen. També vol posar remei al fet que en algunes illes de contenidors hi ha moltes deixalles al voltant, és a dir, que no es dipositen al seu interior. L'anàlisi, que el durà a terme la tècnica de medi ambient del propi ajuntament, determinarà si això passa per una actitud incívica dels ciutadans o perquè els contenidors ja estan plens en el moment en què els veïns i veïnes van a llançar les escombraries.  En cas que sigui aquest el motiu, una de les possibles accions a fer des de l'ajuntament es demanar que s'incrementi la freqüència de la recollida selectiva, entre d’altres.
 
Recordem que el mes de juliol els agents cívics ja van dur a terme una campanya d'informació dels nous horaris de recollida del cartró als establiments del centre històric després que s'havia detectat un cert desordre a l'hora de deixar sobretot el cartrons i el paper a la plaça del Mercadal. 
 
Recordem que cada comerç, de dilluns a divendres, ha de dipositar els cartrons entre les 9.30 h i les 9.45 h del matí al punt de recollida establert a la plaça del Mercadal. Només poden deixar el cartró i el paper davant dels seus establiments els comerços del carrer de La Banqueta, del carrer del Pont, del Portalet i de la plaça del Pou.
 
Els cartrons s'han de plegar i lligar o bé col•locar-los a l'interior de caixes de cartró. Quan un comerç generi de forma puntual una gran quantitat de cartró pot trucar al consell comarcal de la Noguera perquè el passin a recollir o bé portar-lo directament a la deixalleria.
 
 
 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt