Dijous 27 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

06-09-2019

La ciutat de Balaguer conjuntament amb una cinquantena de municipis, faran un front comú en contra de les tallades de subministrament energètic a les famílies vulnerables.

Una cinquantena d'ajuntaments catalans, entre ells el de Balaguer, han signat una declaració que exigeix a la companya Endesa que condoni els 21 MEUR corresponents al deute que les famílies en situació de pobresa energètica i que han contret amb la companyia en els darrers anys. 
 
L'acord s'ha pres en el marc de la trobada que diversos ajuntaments catalans han celebrat aquest dijous a la ciutat de Terrassa i on a banda de l'alcalde d'aquest municipi, Jordi Ballart, també hi han assistit alcaldes de diferents municipis del territori com l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, representats de la Paeria de Lleida i diputació, o l'alcaldessa accidental de Balaguer, Ester Guarné i també el regidor de l'ajuntament de Balaguer Kevin Bruque, regidor d'Afers Socials i Participació, entre d'altres. 
 
El text també reclama a la subministradora que retiri la carta que el 31 de juliol la companya va enviar a més de 200 ajuntaments, uns imports que sumen més de 21 milions en factures, i que la subministradora reclamava el pagament del 50% del import que es devia per evitar el tall en el subministrament. En la carta Endesa a més posava com a data límit de pagament l'1 d'octubre. 
 
Entre els ajuntaments que Endesa reclama aquests pagaments per evitar tallar la llum, n'hi ha prop d'una vintena de la província de Lleida amb factures per un valor de prop de 900 mil euros, en el cas de Balaguer, l'ajuntament no ha rebut  encara aquesta carta, encara que espera rebre-la els pròxims dies.
 
Escoltem l'alcaldessa accidental de Balaguer, Ester Guarné
 
Àudio
 
El document també insta el Govern a liderar un front comú per obligar les empreses energètiques a complir amb la llei 24/2015. El document elaborat en la trobada celebrada a Terrassa serà la base per fer mocions en diferents ajuntaments, consells comarcals i diputacions.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt