Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-09-2019

L'inici de temporada de la piscina coberta de Balaguer s'endarrerià una setmana en aparèixer alguns problemes d'oxidació en l'estructura. La temporada començarà el 23 de setembre i no el 16 com estava previst.

Després de la intensitat d'us i la seva antiguitat, que es remunta a l'octubre de l'any 2000, l’equipament de la piscina coberta no reunia actualment les condicions més òptimes per la capacitat que té la piscina d’adaptar-se amb la seva coberta telescòpica a la temporada d’hivern i la d’estiu.
 
Es va fer una primera actuació al mes de juny per permetre obrir la coberta per la temporada d'estiu. El manteniment específic que s'avia dut a terme no era suficient, a més amb el temps s'havien envellit alguns dels materials, fet  que va obligar a substituir el material afectat, com engranatges, politges o pistons. 
 
Recordem que per aquest motiu la temporada de la piscina coberta va finalitzar una setmana abans del previst, el 15 de juny i la temporada d'estiu també es va escurçar i va finalitzar el 18 d'agost.
 
Amb el temps la coberta de policarbonat també s'ha vist afectada, i una part es va fer malbé pels desperfectes i danys ocasionats per la pedregada que hi va haver el maig de l'any passat.
 
Les obres sobre la coberta van començar els dilluns dia 2 de setembre i estava previst inicialment l'obertura de la piscina per al proper 16 de setembre. La complexitat de l'obra a fet endarrerir les tasques uns dia i la data d'obertura es veurà alterada al aparèixer oxidació en la part metàl•lica on van situades les plaques de policarbonat i que no s'han vist fins que s'han retirat aquestes. 
 
Tot i el manteniment que s’hagin pogut aplicar a l’estructura al llarg dels seus 20 anys, s'han trobat amb d’altres afectacions a certs paraments verticals afectats per la corrosió del clor, i els contrastos de temperatura entre l’interior i exterior de la cúpula i s'ha decidit substituir alguns elements per evitar reincidir amb goteres i pèrdues energètiques de l’habitacle.
 
Aquestes mesures de sanejament i protecció del metall han fet endarrerir l'obra i l'entrada en funcionament i inici de la temporada de la Piscina Coberta es posposa fins el dilluns dia 23 de setembre. 
 
Les obres de la cúpula avancen de forma satisfactòria en la seva remodelació i substitució de les plaques de policarbonat.
 
En tot cas, des de l’administració de la piscina s’informarà als nous abonats per tal que estiguin al corrent del avenços i de les possibles modificacions de calendari que puguin sorgir i que no poden variar massa de les previstes inicialment ara per al dia 23. 
 
Des de l'àrea d'esports de l'ajuntament s'informarà de les pertinents compensacions en les quotes que es veuran compensades de forma proporcional i es prega es disculpin les molesties per la demora en l’obertura de l’equipament i mostra l’agraïment per la seva comprensió.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt