Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-09-2019

Aquest dijous dia 12 es dona inici al nou curs a l'Escola de Gimnàstica Rítmica de Balaguer i l'Escola Municipal de Música. La Xemeneia, Espai de Dansa Moviment i Creació iniciarà el curs el dilluns dia 16.

Aquest dijous s'ha iniciat el curs 2019-2020 per als alumnes de l'etapa de primària i secundària. Avui també es dona inici al nou curs a l’Escola de Gimnàstica Rítmica de Balaguer i l’Escola Municipal de Música. La Xemeneia, espai de dansa moviment i creació iniciarà el curs el dilluns dia 16.
 
Des de l’Escola de Gimnàstica Rítmica comptaran enguany amb més de 200 alumnes que podran participar en Classes d’iniciació i de base de gimnàstica rítmica, funky i Hip hop per a nens/nenes de 3 a 18 anys. 
 
La professora de l’Escola de Gimnàstica Rítmica de Balaguer, Judit Martí, ha explicat a Ràdio Balaguer, a banda de les classes, quines seran les activitats que realitzaran durant el curs. Cada trimestre realitzen un esdeveniment; el primer jornades de portes obertes; el segon competició local de rítmica i hip hop; i l'últim encarat a preparar el  festival de final de curs.
 
Àudio
 
L'Escola Municipal de Música també inicia aquest dijous el nou curs, amb prop amb més de 260 alumnes de totes les edats.   
 
Els professors de música de l'escola oferiran al igual que els darrers anys les assignatures de sensibilització llenguatge musical, cant coral, escola d’adults i aula especial.
 
Pel que fa a la formació instrumental, s’impartiran classes entre d'altres de violí, viola, violoncel, trompeta, trombó, cant, clarinet, saxo, flauta travessera, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, percussió i baix elèctric. 
 
A més de les formacions d’orquestres de corda, orquestres de vent, conjunts instrumentals, destaquen un anys més els combos de musica moderna, batucada, la Big Ban i l'Aula Jove, destinada a les persones fins a 25 anys  que vulguin seguir en la pràctica de l'instrument  i conjunt instrumentals, amb el llenguatge musical com a assignatura optaviva.
 
L'Escola de Música, a banda dels concerts de Nadal i de primavera i les diferents audicions que s’organitzen durant els curs, com a entitat pedagògica-cultural municipal, també participa en diverses activitats que es duen a terme a la ciutat. També participa en diferents trobades arreu del territori.
 
La directora de l'escola de Música Rosa Maria Masip ha explicat també 2 nous projectes que es realitzaran a l'escola aquest curs. El primer fa referència  a una nova proposta de l’escola municipal de música de Balaguer per treballar conjuntament amb les escoles de la ciutat en un sol projecte musical.
 
És ben conegut que la música és un  element fonamental  en el creixement personal de les persones, i també una eina de dinamització cultural que genera inclusió i cohesió  social,  al mateix temps que impulsa una positiva transformació emocional i educativa.
 
Per tots aquests motius l’Escola de Música de Balaguer fa una proposta de treball a totes les escoles de règim general de la ciutat i adreçat als alumnes de 4t de primària de les escoles que vulguin participar en el projecte.
 
Per realitzar aquesta proposta primer es triarà el repertori i es farien unes sessions de treball amb els professors/es de música de les escoles amb la finalitat que després ho puguin transmetre al seu alumnat.
 
Després del treball del repertori a cada escola  es farà un concert final obert al públic coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Música el 21 de juny a un lloc emblemàtic de la ciutat, com per exemple la Plaça Mercadal.
 
Àudio
 
Un altre projecte per al nou curs és una proposta de l’escola per treballar  cançons amb la Gent Gran dels Casals.
 
Estudis científics demostren que hi ha un vincle important entre la música i el cervell. Els investigadors assenyalen que fins i tot  en les etapes més avançades de la vida, es podria potenciar el processament mental mitjançant la música.
 
La música pot tenir un gran impacte en qualsevol persona, però a més, en les persones grans, té la capacitat d’alliberar tot un torrent de memòries. Aquesta és una de les raons per les quals la teràpia amb música és un dels tractaments més eficaços per a les persones grans que pateixen determinats tipus de malalties o trastorns.
 
Per tot això des de l’Escola Municipal de Música de Balaguer volem proposar a les residències geriàtriques de Balaguer (Comtes d’Urgell, Sant Domènec, Santa Maria i el Casal de Gent Gran) una activitat que té l'objectiu de col•laborar en el benestar físic i emocional de les persones grans mitjançant la música, oferint  un repertori musical que formi part de la història dels/les assistents amb l’objectiu de treballar els records personals i la memòria.
 
Es Buscarà un repertori de melodies/cançons dels anys de la infància o joventut dels participants i guardar-les en un suport digital perquè puguin ser escoltades, cantades i poder fer acompanyar les cançons fent ritmes picant de mans o fent servir instruments de petita percussió. Tot plegat amb l'ajuda de professors de la mateixa escola. Aquesta activitat tindrà una durada d'uns 45 minuts i es farà un cop al mes en una residencia diferent.
 
Àudio
 
Per la seva banda, la Xemeneia espai de dansa, iniciarà el curs a partir del proper dilluns dia 16 amb uns 150 alumnes.
 
Per aquest any és repetiran totes les disciplines que s’oferien habitualment a joves i adults a través d’un sistema que combina la part lúdica amb la part més purament artística i professional de la Dansa. Enguany es farà com a novetat tallers de 'Dansa Musical' pels entusiastes dels 'Musicals'.
 
Albert Bonet és el director i professor del espai de Dansa La Xemeneia.
 
Àudio
 
A més l’aula també participa en activitats de demostració i altres actes ludics i solidaris. Els horaris de les classes seran a partir de les 5 de la tarda a les instal•lacions de l’escola de dansa, situades al pavelló d’Inpacsa. 
 
D'altra banda l'Aula de Teatre de la Companya de Comèdies Crisi Perpetua de Balaguer, iniciarà el curs aquest divendres a la tarda al seu local situat al Carrer del Pont. 
 
Pel que fa a l'escola Oficial d’idiomes de Lleida, inicia el curs el dia 25 i oferirà més de 3.000 places repartides en diferents centres, entre aquets el situat al Casal Lapallavacara de Balaguer, que enguany ofereix Anglès i francès per aquest curs.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt