Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-09-2019

L'Escola Municipal de M˙sica farÓ aquest curs un projecte musical per treballar un repertori conjunt amb les escoles de la ciutat per a un concert. I un projecte per a treballar canšons populars amb la Gent Gran dels Casals.

L'Escola Municipal de Música inicia aquest dijous el nou curs, amb més de 260 alumnes de totes les edats.   
 
Els professors de música de l'escola oferiran al igual que els darrers anys les assignatures de sensibilització llenguatge musical, cant coral, escola d’adults i aula especial.
 
Pel que fa a la formació instrumental, s’impartiran classes entre d'altres de violí, viola, violoncel, trompeta, trombó, cant, clarinet, saxo, flauta travessera, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, percussió i baix elèctric. 
 
A més de les formacions d’orquestres de corda, orquestres de vent, conjunts instrumentals, destaquen un anys més els combos de musica moderna, batucada, la Big Ban i l'Aula Jove, destinada a les persones fins a 25 anys  que vulguin seguir en la pràctica de l'instrument  i conjunt instrumentals, amb el llenguatge musical com a assignatura optaviva.
 
L'Escola de Música, a banda dels concerts de Nadal i de primavera i les diferents audicions que s’organitzen durant els curs, com a entitat pedagògica-cultural municipal, també participa en diverses activitats que es duen a terme a la ciutat. 
 
La directora de l'escola de Música Rosa Maria Masip ha explicat aquest inici de curs i dos nous projectes que es realitzaran des de l'escola aquest curs. El primer fa referència  a una nova proposta de l’escola municipal de música de Balaguer per treballar conjuntament amb les escoles de la ciutat en un sol projecte musical.
 
És ben conegut que la música és un  element fonamental  en el creixement personal de les persones, i també una eina de dinamització cultural que genera inclusió i cohesió  social,  al mateix temps que impulsa una positiva transformació emocional i educativa.
 
Per tots aquests motius l’Escola de Música de Balaguer fa una proposta de treball a totes les escoles de règim general de la ciutat i adreçat als alumnes de 4t de primària de les escoles que vulguin participar en el projecte.
 
Per realitzar aquesta proposta primer es triarà el repertori i es farien unes sessions de treball amb els professors/es de música de les escoles amb la finalitat que després ho puguin transmetre al seu alumnat.
 
Després del treball del repertori a cada escola  es farà un concert final obert al públic coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Música el 21 de juny a un lloc emblemàtic de la ciutat, com per exemple la Plaça Mercadal.
 
Àudio
 
Un altre projecte per al nou curs és una proposta de l’escola per treballar cançons amb la Gent Gran dels Casals.
 
Estudis científics demostren que hi ha un vincle important entre la música i el cervell. Els investigadors assenyalen que fins i tot  en les etapes més avançades de la vida, es podria potenciar el processament mental mitjançant la música.
 
La música pot tenir un gran impacte en qualsevol persona, però a més, en les persones grans, té la capacitat d’alliberar tot un torrent de memòries. Aquesta és una de les raons per les quals la teràpia amb música és un dels tractaments més eficaços per a les persones grans que pateixen determinats tipus de malalties o trastorns.
 
Per tot això des de l’Escola Municipal de Música de Balaguer volen proposar a les residències geriàtriques de Balaguer (Comtes d’Urgell, Sant Domènec, Santa Maria i el Casal de Gent Gran) una activitat que té l'objectiu de col•laborar en el benestar físic i emocional de les persones grans mitjançant la música, oferint  un repertori musical que formi part de la història dels/les assistents amb l’objectiu de treballar els records personals i la memòria.
 
Es Buscarà un repertori de melodies/cançons dels anys de la infància o joventut dels participants i guardar-les en un suport digital perquè puguin ser escoltades, cantades i poder fer acompanyar les cançons fent ritmes picant de mans o fent servir instruments de petita percussió. Tot plegat amb l'ajuda de professors de la mateixa escola. Aquesta activitat tindrà una durada d'uns 45 minuts i es farà un cop al mes en una residencia diferent.
 
Àudio

Finalment el videoclip de la cançó 'Som Música' serà presentat per Santa Cecilia, patrona dels musics.

Àudios a ràdio a la carta, informatius
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt