Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-09-2019

Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

Aquest divendres  s'ha celebrat la primera jornada d’estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del seu naixement fa 700 anys a Balaguer.
 
La sala d’actes de la Paeria de Balaguer ha acollit aquesta jornada, coincidint amb el primer dia de la “Festa de l’Harpia 2019, Balaguer Medieval. 
 
La jornada ha estat inaugurada per Joan Josep Busqueta, Vicerector de Cultura i Extensió Universitària, i professor d'Història Medieval de la UDL; la directora del museu de la Noguera Carme Alòs; i el Paer en Cap Jordi Ignasi Vidal. 
 
Diferents medievalistes d' universitats catalanes han posat de manifest, en les seves intervencions i davant un nombrós públic, el paper rellevant que la ciutat va tenir en aquella època i la seva influència en la vida política, econòmica i social.
 
La voluntat de l’organització és convertir la Jornada en una trobada anual que compagini investigació i difusió. 
 
La vicepresidenta segona de la Diputació, Estefania Rufach, ha assistit aquesta tarda a l’acte de cloenda de jornada .
Per cloure el dia s'ha fet una visita guiada al Castell Formós i tot seguit s'ha continuat amb la lectura teatralitzada d’alguns fragments de la “Crònica del rei Pere el Cerimoniós”, a càrrec de l’actor Enric Arquimbau, amb l’acompanyament musical de Francesc i Glòria Rodoreda que han interpretat peces del “Llibre Vermell de Montserrat” (segle XIV).
 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt