Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

15-09-2019

Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

Aquest diumenge per segon any consecutiu, ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer, al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes. 
 
L’ajuntament de Balaguer, a través del Museu de la Noguera, va recuperar l’any passat aquesta dansa per tal fer una ballada popular en motiu de la Festa de l'Harpia, tot recordant aquella antiga fira i la tradició que hi anava lligada. 
 
La Ballada ha tingut lloc a la 1 de la tarda amb la participació de prop d'una trentena de dansaires que prèviament han pogut participar en tres tallers per aprendre a ballar aquesta dansa. L'objectiu és que la ballada de la Galop es repeteixi cada any en aquestes dates i esdevingui un esdeveniment popular i participatiu, com ho són altres danses en altres ciutats catalanes. 
 
La música de la Galop de Balaguer va estar recuperada, a partir de les partitures de Joan Amades,  pel professor Xavier Piñol de l'Escola Municipal de Música de Balaguer i els passos del ball pel director de la Xemeneia, Espai de Dansa, Albert Bonet qui ha estat l'encarregat d’impartir el curs per aprendre-la a ballar.
 
Seguidament s'ha fet una desfilada de tots els grups de recreació històrica
fins a la plaça del Mercadal i el comiat i pagament de les soldades, i lliurament d’obsequis.
 
Al matí ha tingut lloc també un concert de música medieval en honor a l’hereu Pere, a càrrec del grup de recreació històrica Els Joglars de Ripollet, a l’església de Sant Josep, dedicat també a l’infant Pere nascut a la ciutat.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt