Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

16-09-2019

L'inici de temporada de la piscina coberta de Balaguer s'endarrerià una setmana en aparèixer alguns problemes d'oxidació en l'estructura. La temporada començarà el 23 de setembre i no el 16 com estava previst

L'inici de temporada de la piscina coberta de Balaguer s'endarrereix una setmana en aparèixer alguns problemes d'oxidació en l'estructura. La temporada començarà el 23 de setembre i no aquest dilluns, dia 16, com estava previst per les obres que s'hi estan fent. I és que després de la intensitat d'us i la seva antiguitat, que es remunta a l'octubre de l'any 2000, l’equipament de la piscina coberta no reunia actualment les condicions més òptimes per la capacitat que té d’adaptar-se amb la seva coberta telescòpica a la temporada d’hivern i la d’estiu.
 
Es va fer una primera actuació al mes de juny per permetre obrir la coberta per la temporada d'estiu. El manteniment específic que s'havia dut a terme no era suficient i, amb el temps s'havien envellit alguns dels materials, fet  que va obligar a substituir el material afectat, com engranatges, politges o pistons. 
 
Recordem que per aquest motiu la temporada de la piscina coberta va finalitzar una setmana abans del previst, el 15 de juny, i la temporada d'estiu també es va escurçar i va finalitzar el 18 d'agost.
 
Amb el temps la coberta de policarbonat també s'ha vist afectada i una part es va fer malbé pels desperfectes i danys ocasionats per la pedregada que hi va haver el maig de l'any passat.
 
Les obres de la coberta van començar els dilluns dia 2 de setembre i estava previst inicialment l'obertura de la piscina per avui dilluns. La complexitat de l'obra, però, ha fet endarrerir les tasques uns dies i la data d'obertura es veurà alterada després d'aparèixer oxidació en la part metàl•lica on van situades les plaques de policarbonat i que no s'ha vist fins que s'han retirat.
 
Tot i el manteniment que s’hagi pogut aplicar a l’estructura al llarg dels seus 20 anys, s'han trobat altres afectacions per la corrosió del clor i els contrastos de temperatura entre l’interior i exterior de la cúpula. Per tot plegat s'ha decidit substituir alguns elements i evitar així reincidir amb goteres i pèrdues energètiques de l’habitacle.
 
Aquestes mesures de sanejament i protecció del metall han fet endarrerir l'obra però tot apunta que la piscina es podrà posar en marxa el proper 23 de setembre, segons ha confirmat a Ràdio Balaguer, el tècnic d'Esports de l'ajuntament, Albert Marvà.
 
Àudio.....
 
Segons el mateix Albert Marvà, el que manca per fer aquesta setmana és la col•locació d'una desena de les 36 plaques que es van decidir substituir.
 
Àudio..... 

Des de l'àrea d'Esports de l'ajuntament, d'altra banda, no descarten fer cursets de natació durant l'època de Nadal per compensar als usuaris aquesta setmana d'endarreriment.

Àudio......

 

Àudios a ràdio a la carta, informatius

 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt