Dissabte 19 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies locals

18-09-2019

Aquest divendres el Museu de la Noguera a les 8 de la tarda ofereix la conferencia 'Les Guerres d'Àfrica, el Vietnam espanyol', a càrrec del doctor Joan Pastrana, dins de la programació 'L’any d'Els Llops'

El divendres dia 20 de setembre el Museu de la Noguera acull a les 8 de la tarda la conferencia 'Les Guerres d'Àfrica, el Vietnam espanyol', a càrrec del doctor Joan Pastrana. 
 
Inicialment per aquest dia estava programada la Xerrada-col•loqui «Històries viscudes. 'la recuperació de la memòria històrica de la guerra d’Àfrica'. De la mà de la doctora en història Conxita Mir, de la Universitat de Lleida
 
L'anomenada "Guerra d'Àfrica" que es va desenvolupar a inicis  segle XX. Molts joves foren cridats a files i enviats al Marroc a lluitar en un conflicte territorial que s'allargà durant molts anys. 
 
L'obligatorietat del servei militar, els subterfugis dels fills de les classes benestants per evitar ser enviats a la guerra, la fugida de molts nois cap a Amèrica són fets vinculats a aquest conflicte que han estat viscuts pels nostres padrins però que la posterior Guerra Civil Espanyola va eclipsar i fer caure en l'oblit. 
 
Aquesta conferencia forma part de la programació "L'any dels Llops" una iniciativa conjunta de la Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer, a l'entorn de la novel•la "Els Llops" de Francesc Puigpelat.  
 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt