Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-10-2019

Creu Roja la Noguera ha fet avui balanç de l'any 2018 i ha presentat les principals línies de treball per als propers 4 anys. Ho ha fet en un acte on s'ha presentat el nou comitè comarcal i en que s'ha fet també una crida per trobar nous voluntaris.

Creu Roja la Noguera ha presentat avui oficialment el nou comitè comarcal. El comitè va ser designat al juny després de les eleccions que es van dura a terme el primer semestre de l'any. 
 
La presidència de l'entitat serà assumida per Lluís Vilarasau Farre i la Vice-presidència per Jordi Ribalta Carrasquet. La secretaria i serveis preventius seran per Imma Montoliu i Creu Roja Joventut la dirigirà Àngel Bueso Gutierrez. 
 
La resta de càrrecs quedaran de la següent manera: 
Vocals: 
Mingo Rafel Roca –Representació en àmbit captació de fons. 
Martí Nadal Balague- Representant Servei d’Acolliment i atenció col•lectius vulnerables. (immigració-pobresa) 
Aurembiaix Roigé – Representant Creu Roja Joventut 
Xavier Boneta Solé- Representant Ocupació. 
Els membres de la junta directiva són totalment càrrecs voluntaris. 
 
Amb veu però sense vot com a representants de l’equip tècnic: 
Coordinació tècnica Oficina: Carolina Blàvia. 
Administració, secretaria tècnica i suport gestió: Marta Casas 
 
Representants de l’Administració 
Ajuntament de Balaguer: Kevin Bruque, regidor d'afers socials 
Consell Comarcal: Ana Maria Calvís, alcaldessa de Menàrguens 
 
Durant la presentació, el nou president Lluís Vilarasau ha volgut agrair la tasca duta a terme per Pepita Sotelo com a presidenta durant els darrers 8 anys. 
 
Durant l'acte també s'han presentat també les dades de la memòria 2018, en les que s'han destacat xifres que parlen de 2.088 persones ateses en un total de 17.187 intervencions arreu dels 30 municipis de la comarca on Creu Roja dona cobertura. 
 
També s'ha destacat que la manera de fer possible aquest alt nombre d'intervencions és gràcies a la força del voluntariat. Així doncs, Creu Roja a la Noguera compta només amb 6 persones tècniques però amb la força de 105 voluntaris i 13 empreses col•laboradores. 
 
Pel que fa al balanç d'activitats de l'any 2018, s'ha explicat que Creu Roja s'ha centrat excepcionalment en l'àmbit de la infància i gent gran i en l'àmbit de la pobresa, amb una gran afectació després de la crisi. 
 
Les principals activitats que du a terme l'entitat són els acompanyaments a gent gran i suport a les residències, atenció a la pobresa i derivació a l'àmbit laboral i l'esplai, adreçat als infants, conjuntament amb el suport escolar a adolescents. 
 
Pel que fa a les línies estratègiques, Creu Roja la Noguera treballarà els propers 4 anys en les mateixes línies que l'entitat a nivell estatal, que són respondre a la vulnerabilitat social, situar les persones al centre de les intervencions, mobilitzar la societat a favor de la igualtat i finalment augmentar la capacitat de fer les intervencions més eficaces. 
 
A més, des de Creu Roja la Noguera s'han marcat dos objectius, que són augmentar la base social i augmentar en nombre de voluntaris. 
 
En aquest sentit, des de l'entitat s'ha fet una crida a totes les persones que vulguin o puguin oferir una mica del seu temps per fer voluntariat a posar-se en contacte amb l'entitat. Així mateix també s'ha fet una crida per ampliar el nombre de socis, que segons el balanç de l'any 2018 era de 1.733. 
 
El president Lluís Vilarasau ha remarcat que la força de l'entitat és el voluntariat i ha fet una crida a participar d'aquesta tasca. 
 
Àudio 
 
Carolina Blàvia, coordinadora tècnica ha explicat com fer-se voluntari o soci de Creu Roja. 
 
Àudio 
 
Finalment, durant la presentació s'ha explicat com reparteix l'entitat un donatiu econòmic. S'ha fet amb un diagrama on es pot veure les diferents branques a les que es destinen recursos econòmics, sent de més a menys recursos la inclusió social, el voluntariat i la formació, les persones migrades i refugiades, la gent gran, els socors i emergències, la ocupació i la cooperació internacional. D'aquestes branques en destaca la d'Inclusió social, a la que es destina el 36% dels donatius. 
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt