Dissabte 19 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

02-10-2019

Aquest dimecres s'ha donat inici de les Aules de Formació de la Noguera a Balaguer a càrrec del balaguerí Francesc Canosa, amb 'La memòria invisible: Sixena, la història de Catalunya i Espanya des d’un Monestir'

Des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, s’han organitzat un any més les Aules de Formació de la Noguera per al curs 2019-2020, amb la novetat que aquest any hi haurà vuit aules a tota la comarca, dos més que el curs anterior: Albesa i Artesa de Segre, que s’afegeixen a Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Menàrguens, Ponts, Térmens i Vallfogona de Balaguer. 
 
Les aules són un cicle de conferències d’octubre a juny, impartides per professors especialistes en la matèria sobre diferents temes, amb l’objectiu de difondre la cultura, despertar l’interès, estimular i satisfer al màxim possible les inquietuds de les persones que volen ampliar els seus coneixements en diverses matèries, d’una forma amena, dinàmica i participativa. En el cas de Balaguer les conferències són cada dimecres i a la resta de municipis, una vegada al mes. 
 
Durant aquest mes d’octubre totes les aules comencen a impartir les sessions, en les quals es preveu la participació de 500 persones. El dia 1 d’octubre es van inaugurar a Térmens, i aquest dimecres dia 2 d’octubre o han fet a Balaguer. La inauguració de les sessions a anat a càrrec del balaguerí Francesc Canosa, amb 'La memòria invisible: Sixena, la història de Catalunya i Espanya des d’un Monestir'. Canosa és periodista, guionista i escriptor català.  
Llicenciat en periodisme i Doctor en Comunicació per la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), on és professor. Actualment també dirigeix un nou projecte periodístic: La Mira.
 
En l’acte d’inauguració de les aules a Balaguer han assistit entre d'altres, el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; la vicepresidenta al consell, Anna Calvís; el regidor de cultura a la Paeria de Balaguer, Arnau Torrente; i el director dels serveis socials al consell, Josep Lluís Bonet.
 
Les sessions continuen aquest dijous 3 d’octubre a Vallfogona de Balaguer, el 7 d’octubre a Albesa, el 8 d’octubre a Bellcaire d’Urgell, el 10 d’octubre a Artesa de Segre, el 22 d’octubre a Ponts i el 29 d’octubre a Menàrguens. 
 
Aquest curs com a novetat hi haurà la celebració dels 20 anys d’aules, on totes les aules de la comarca s’aplegaran un dia a Balaguer.
 
El curs 2000-2001 es van iniciar les Aules Universitàries a la Noguera, organitzades per diverses entitats i associacions de Balaguer, amb l'objectiu d'oferir a la població adulta de Balaguer i comarca (majors de 25 anys) la possibilitat de rebre una formació permanent, continuada i de qualitat que els permetés adquirir nous coneixements, ampliar el seu nivell cultural i participar activament en la vida ciutadana de Balaguer i comarca.
 
En vista de les dificultats que comportava l'organització i gestió de tot un curs acadèmic, l'organització va oferir que fos l'administració -Consell Comarcal de la Noguera i Ajuntament de Balaguer- qui es fes càrrec d'organitzar-les i gestionar-les.
 
Així doncs, el curs següent (2003-2004), les van començar a organitzar i coordinar el Consell Comarcal de la Noguera, l'Ajuntament de Balaguer, el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera i la Universitat de Lleida, modificant el criteris inicials i passant a ser unes Aules de Formació de la Noguera.
 
Durant aquests darrers anys, han passat per les aules un gran nombre de persones que han pogut gaudir d'aquests cursos.
 
Els objectius són molt variats, però tots els i les alumnes pretenen que l'educació millori la seva qualitat de vida i el seu benestar individual i social. Al final de curs, es passa a l'alumnat un qüestionari per valorar i avaluar el curs en general. Les respostes a la pregunta de per què assisteixen a les Aules de Formació són diverses: "per aprendre", "pel plaer d'anar a la universitat", "per trobar-se amb gent i fer amistats", "per ocupar el seu temps", "per sortir de casa", etc. I pel que ens mostren les avaluacions sembla que gràcies a aquests programes molta gent gran ho està aconseguint.
PERSONES USUÀRIES
 
Les  Aules de Formació de la Noguera es defineixen com una activitat de formació integral i permanent dirigida a la població de la Noguera en general.
Tothom que vulgui inscriure's pot adreçar-se a les instal•lacions del Consell Comarcal de la Noguera o trucar al telèfon 973 448 933.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt