Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

03-10-2019

L'Escola de Música de Balaguer inicia a la Residencia Sant Domènec el seu projecte de compartir un repertori de cançons populars amb la Gent Gran de les residencies

Aquest curs l'Escola Municipal de Música de Balaguer realitza dos projectes musicals que atansen l’escola de música a la ciutadania fora de les aules.
 
Un d’aquest projectes és una proposta de l’escola per treballar cançons populars o molt conegudes amb la Gent Gran dels Casals i residencies.
 
Prèviament es busca un repertori de melodies/cançons dels anys de la infància o joventut dels participants per a que puguin ser escoltades, cantades i poder fer acompanyar les cançons fent ritmes picant de mans o fent servir instruments de petita percussió. Tot plegat amb l’ajuda de professors de la mateixa escola. 
 
Aquest dijous s'ha encetat aquest projecte amb els residents de Sant Domènec. S'ha repassat un repertori de cançons molt conegut per tots ells i han participat molt activament en la sessió. La pròxima sessió a la mateixa residencia és realitzarà al mes de novembre. La setmana vinent serà el torn de la residència Comtes d'Urgell
 
Estudis científics demostren que hi ha un vincle important entre la música i el cervell. Els investigadors assenyalen que fins i tot  en les etapes més avançades de la vida, es potencia el processament mental mitjançant la música. La música pot tenir un gran impacte en qualsevol persona, però a més, en les persones grans, té la capacitat d’alliberar tot un torrent de memòries. Aquesta és una de les raons per les quals la teràpia amb música és un dels tractaments més eficaços per a les persones grans que pateixen determinats tipus de malalties o trastorns.
 
Per tot això des de l’Escola Municipal de Música de Balaguer han proposat a les residències geriàtriques de Balaguer ,Comtes d’Urgell, Sant Domènec, Santa Maria i el Casal de Gent Gran... una activitat que té l'objectiu de col•laborar en el benestar físic i emocional de les persones grans mitjançant la música, oferint  un repertori musical que formi part de la història dels/les assistents amb l’objectiu de treballar els records personals i la memòria.
 
D’altra banda també aquest curs una altra proposta de l’escola municipal de música de Balaguer serà treballar conjuntament amb les escoles de la ciutat en un sol projecte musical.
 
L’Escola de Música de Balaguer fa una proposta de treball a totes les escoles de règim general de la ciutat i adreçat als alumnes de 4t de primària de les escoles que vulguin participar en el projecte. Primer es triarà el repertori i es faran sessions de treball amb els professors/es de música de les escoles amb la finalitat que després ho puguin transmetre al seu alumnat.
 
Després del treball del repertori a cada escola  es farà un concert final obert al públic coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Música el 21 de juny a la Plaça Mercadal.
 
Finalment recorda que el videoclip de la cançó 'Som Música' serà presentat per Santa Cecilia, patrona dels musics.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt