Dimecres 16 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tŔcnica
'L'alimentaciˇ i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies locals

10-10-2019

La Paeria de Balaguer estudia incloure cursos de formaciˇ de pedra seca dins del programa 'Treball als barris'. La Paera, Ester GuarnÚ, has visitat aquesta setmana l'╔cole Professionnelle de la Pierre SŔche' a Franša

La Paera de Promoció Econòmica i Ocupació de la Paeria de Balaguer, Ester Guarné, ha participat aquesta setmana en una visita a "École Professionnelle de la Pierre Sèche" de l'Espinàs a França, en representació de la Paeria de Balaguer.
 
La visita a aquesta escola professional de la pedra seca estava organitzada per l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya (ADRINOC) i els grups Leader que han organitzat aquest mes d'octubre actes, jornades i reunions per divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial. 
 
Des de la Paeria s'està estudiant la possibilitat d'incloure cursos de formació de pedra seca dins del programa "Treball als barris".
 
L’ofici tradicional de marger o paretsecaire ha patit durant les darreres dècades un procés d’envelliment i de manca de relleu generacional. Es tracta d’un ofici sovint invisible que necessita d’un procés de reconeixement i posada en valor per a la seva recuperació així com l’impuls d’una formació homologada de construcció en pedra seca per a la seva consolidació. 
 
Alhora, aquest procés coincideix amb el recent reconeixement de la tècnica constructiva de la pedra seca com a “Patrimoni Immaterial de la Humanitat”, que pot esdevenir un punt d’inflexió per a la recuperació i posada en valor de l’ofici constructiu de la pedra seca a casa nostra. 
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt