Dimecres 26 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

05-11-2019

La Paeria de Balaguer porta avui a aprovaciˇ provisional, en el ple d'aquest vespre, diferents modificacions de les ordenances fiscals per l'any 2020. L'equip de govern proposa apujar la taxa de les escombraries un 10 % i l'IBI un 2,5 %

La Paeria de Balaguer porta avui a aprovació provisional, en el ple d'aquest vespre, diferents modificacions de les ordenances fiscals per l'any 2020. El mes destacat és que l'equip de govern proposa apujar la taxa de les escombraries un 10 % l'any que ve i un 5 % als comerços.  També s'incrementarà l'IBI un 2,5 % amb un recàrrec del 50 % als habitatges buits de bancs i empreses com a mesura incentivadora perquè els posin al mercat.
 
Pel que fa a la taxa de les escombraries, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, explicava fa uns dies que l'increment ve motivat per la puja del cànon de residus de la Generalitat i l'augment dels costos del servei.
 
D'altra banda, la Paeria també proposa canvis en l'ordenança reguladora de l'activitat del Cosmolúdic. L'entrada serà de 2 euros si s'hi va només al matí o a la tarda i de 4 si un hi va tot el dia, un euro més que l'any passat.
 
També en el ple es debatran tres projectes que l'equip de govern té previst incloure dins de la partida del pressupost participatiu perquè la ciutadania s'hi pugui pronunciar. Es tracta del projecte “Projecte de substitució de les cistelles de bàsquet del pavelló 1r d’octubre per tal de preservar el bon estat del parquet de la pista poliesportiva; el “Projecte d’adequació i millora del parc infantil del col•legi de Montroig”; i la “Memòria valorada / Retirada de pantalla visual i instal•lació d’ombra a les piscines del barri del Secà”.
 
Finalment, en la sessió plenària també es preveu aprovar inicialment designar a la plaça que hi ha davant del consell comarcal de la Noguera Plaça de la Unió Catalanista.
 
Pel que fa a l'aprovació del pressupost d'aquest exercici, aquest migdia encara s'estava pendent d'un informe per confirmar si els comptes es porten a aprovació en el ple d'avui o no. 
 
El pressupost consolidat de l'ajuntament de Balaguer ascendeix a 17,3 milions d'euros amb un capítol d'inversions de 200.000 euros, un pressupost que el paer en cap definia l'altre dia com un pressupost de tràmit.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt